Kajakaši danas izborili tri finala

Parallax Leaf - OKS

Kajakaši Srbije danas su izborili tri finala. Marko Tomićević i Milenko Zorić su u disciplini k2 1000m osvojili prvo mesto u drugoj kvalifikacionoj trci sa  vremenom 3:15,298 minuta i kao prvoplasirani izborili direktan plasman u finale. Dvosed Marko Novaković i Nebojša Grujić su svoje mesto u finalu izborili kroz plufinale, kao i Dalma Bendek Ružičić.
benediktruzici-003Marko Tomićević je rekao da Milenko Zorić i on mogu da ostvare dobar rezultat u finalu discipline K2 1.000 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru ukoliko odveslaju svoju trku.
“To nije realna prednost, stigli smo ih u finišu i onda su oni smanjili, jer su znali da će se teško izboriti s nama, a posle imaju i trku polufinala. Mi smo hteli da idemo direktno, da imamo samo tu jednu trku i uspeli smo u tome. Što se tiče protivnika i taktike u finalu, to nas ne zanima. Mi imamo svoju taktiku koju smo razradili i koja funkcioniše. Glavni cilj sutra nam je da odveslamo svoju trku, kao da ostalih i nema. Ako to uradimo, verujem da će to biti za jako dobar rezultat”, rekao je Tomićević novinarima u Rio de Žaneiru.

grjuicnovakpolufin-002

Finale je na programu u četvrtak od 14 časova.
“Trudili smo se, želeli smo da izveslamo kavlifikacije što bolje i izbegnemo polufinale. Uspeli smo u tome. Izveslali smo stvarno dobru trku. Australija nam je pobegla u startu, ali mi smo ostali u svom ritmu, čekali finiš i obišli ih”, rekao je Zorić i dodao da mu je drago što su srpski sportisti u Riju počeli da pobedjuju i osvajaju medalje.

“Lepo to utiče, drago nam je što su naši sportisti počeli da igraju dobro i da osvajaju medalje, ali mi se i dalje držimo našeg… Cilj nam je što bolja trka, znamo da vredimo za medalju, a kad završimo videćemo koji smo”, rekao je Zorić.