Krpež Šlezak i Liščevićeva za sajt OKS pred put u Dansku: Bitno je da prvenstvo otvorimo pobedom!

Parallax Leaf - OKS

Rukometašice Srbije jutros su pre svanuća krenule put Danske gde ih očekuje nadmetanje sa najboljim evropskim nacionalnim timovima na prvenstvu starog kontinenta koje se održava od 3. do 20. decembra.

Naše rukometašice najpre očekuju utakmice u okviru grupe C, u kojoj se osim našeg tima nalaze i reprezentacije Holandije, Mađarske i Hrvatske. 

 

PREMIJERA PROTIV HOLANĐANKI

 

Već sutra od 20:30 časova očekuje nas premijerni duel na EP sa Holanđankama.

Da će od ovog meča umnogome zavisiti dalji tok takmičenja  potvrdile su Kristina Liščević i Katarina Krpež Šlezak, kapiten reprezentacije Srbije, u intervjuu za sajt Olimpijskog komiteta Srbije neposredno pred poletanje naše ekspedicije.

– Analizirali smo sve protivnike, ali fokus nam je sada na prvom meču sa Holandijom, koji nam je jako bitan za početak prvenstva. Nakon toga okrećemo se i ostalim duelima koji nas očekuju u okviru naše grupe. Želimo da uzmemo što više bodova, i onda će sve biti lakše za nas. Na prvenstvu će biti jako kvalitetnih ekipa, svakako nema lakih protvnika, ali idemo korak po korak – počinje priču Katarina Krpež Šlezak.

 

Katarina Krpež Šlezak na aerodromu pred polazak u Dansku. FOTO: Olimpijski komitet Srbije

 

“FUNKCIONIŠEMO KAO PRAVI TIM”

 

Kao kapiten, imaće zadatak da i u nesvakidašnjim okolnostima u kojima se prvenstvo organizuje zbog pandemije virusa Covid-19 podigne ekipu i svojim primerom pokaže mlađim igračima kako se psihološki prilagoditi okolnostima koje očekuju naše igračica u Danskoj.

– Nije teško predvoditi ovu grupu devojaka. Sve su otvorene i spremne da pomognu jedna drugoj. Nemam samo ja kao kapiten tu ulogu, već zaista smo tu jedni za druge. Ako neka od nas klone, svi naravno pomažemo i bodrimo se međusobno i tako je mnogo lakše. Funkcionišemo kao pravi tim. Otežavajuća okolnost jeste što ćemo većinom biti zatvorene u hotelu, ali probaćemo da nekako ispunimo svoje vreme, da se opustimo možda nekim igricama i razbistrimo glave i opustimo se.

 

 

LIŠČEVIĆEVA: NIŠTA NE MOŽE DA NAS DEMORALIŠE!

 

Srednji bek našeg tima, Kristina Liščević, ističe da za reprezentaciju Srbije nema prepreke u tome što se prvenstvo organizuje pod strogim merama, i to konstatuje zanimljivom opaskom.

– Srećni smo što konačno putujemo i što smo svi dobili negativne testove. Takmičenje se održava pod zaista strogim merama, ali to ne može da nas demorališe. Srbi su navikli na sve! – konstatuje uz smeh i optimizam Liščevićeva.

 

Kristina Liščević na aerodromu pred polazak u Dansku. FOTO: Olimpijski komitet Srbije

 

Nadovezuje se Kristina na reči kapitena i konstatuje da je sva pažnja usmerena na sutrašnji duel sa Holandijom.

– Nijedna utakmica neće biti laka, ali smo se najviše spremali za Holandiju. Prva je utakmica, i bitno nam je da otvorimo prvenstvo pobedom. Poznato je da Holandija ne ulazi dobro u utakmice, slabije startuju, tako da se nadamo da će i sutra nastaviti u tom ritmu. Ipak, sa Holandijom smo do sada imali dosta problema i nadam se da će sutra biti drugačije i da ćemo pobediti.

 

Iako su neke ekipe desetkovane povredama i virusom Covid-19, srpska reprezentativka ističe da to neće biti presudno, jer kvaliteta ima i kod igračica koje su pozvane kao zamene.

– Holandija muči muku sa time što Estevana Polman neće biti na prvenstvu, ali ona je odsutna zbog povrede, ne zbog virusa. Generalno dosta ekipa ima problema sa odsutstvom igračica, ali svaka država uvek popuni svoj tim kvalitetnim igračicama, tako da mislim da to neće uticati na kvalitet prvenstva. Kako će biti nama, tako će biti svima na ovom prvenstvu – zaključila je za kraj razgovora Kristina Liščević.

 

 

Evropsko prvenstvo u Danskoj počinje danas i trajaće do 20. decembra. Naša reprezentacija će igrati sa selekcijama Holandije (4.12 – 20.30 časova), Mađarske (6.12 – 16 časova) i Hrvatske (8.12 – 18.15 časova) u Sudbank Areni u Koldingu.