Nagrade najuspešnijim školama u okviru TreninGo izazova „Trčim za školu“

Parallax Leaf - OKS

Ekonomsko-trgovinska škola iz Sente bila je domaćin dodele nagrada najuspešnijim školama koje su učestvovale u TreninGO izazovu „Trčim za školu“. Na ovoj svečanosti dodeljene su nagrade najuspešniji školama u okviru TreninGo izazova „Trčim za školu“. TreninGo izazov je jedna od najlepših akcija Evropske nedelje sporta koju Olimpijski komitet Srbije sprovodi od 2019. godine. TreninGO izazov „Trčim za školu“ osmišljen je i realizovan kao projekat sportsko-humanitarnog karaktera gde je svaki korisnik TreninGO aplikacije bio u mogućnosti da trčeći donira svoje pretrčane kilometre nekoj od 10 škola iz Srbije kojima je neophodna pomoć u obezbeđivanju sportske opreme i rekvizita za unapređenje nastave fizičkog vaspitanja.

 

Škole dobitnici nagrada, TreninGo izazov finale u Senti

 

TreninGO izazov „Trčim za školu“ održao se po treći put u okviru Evropske nedelje sporta. Trajao je od 27. septembra do 15. novembra 2021. godine. U izazovu je učestvovalo 1715 korisnika aplikacije, a ukupno je pretrčano 10741 km. Pobedu je odnela Ekonomsko-trgovinska škola iz Sente, za koju je pretrčano 3508 km. Upravo za ovu školu, pobedi su doprineli profesorka Sandra Fodor Šimović koja je pretrčala 318 km, kao i učenik Mate Domanj koji je pretčao 163 km.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EU u Srbiji (@eusrbija)

 

Drugo mesto sa 1771 km osvojila je OŠ „Živadin Apostolović“ iz Trstenika, dok je treće mesto sa 1317 km pripalo OŠ „Karađorđe“ iz Rače.

Nagrade u vidu sportske opreme i rekvizita za sve tri škole je obezbedila Delegacija Evropske Unije u Srbiji.  Nagrade su u vrednosti 300.000 RSD za prvo mesto, 200.000 RSD za drugo mesto i 100.000 RSD za treće mesto.

 

Đorđe Višacki dodeljuje nagradu, Treningo izazov finale u Senti
Đorđe Višacki dodeljuje nagradu, Treningo izazov finale u Senti

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Đorđe Višacki dodelio je nagradu drugoplasiranoj školi „Živadin Apostolović.

Drago mi je da su nastavnici zajedno sa učenicima uzeli učešće u TreninGO izazovu i pretčali više od 10 000 km. Čestitam pobednicima i siguran sam da će nagrade iskoristiti na pravi način. Zahvaljujući programu Erazmus Plus, OKS je uspeo da obezbedi i utešne nagrade u vidu seta sportskih rekvizita i za preostalih 7 škola koje su učestvovale u Izazovu zbog čega sam veoma srećan. Nadam se da ćemo i narednih godina nastaviti da uspešno sprovodimo ovu akciju i da uključimo još više škola širom naše zemlje. Zahvljujem se i našim partnerima koji su prepoznali značaj ove akcije, a posebno EU Delegaciji u Srbiji, Savezu za školski Sport Srbije i Olimpijskoj Solidarnosti.

Nagradu za prvo mesto, Ekonomsko-trgovinskoj školi iz Sente, dodelila je Sena Marić, predstavnica Delegacije EU u Srbiji, koja je ovom prilikom čestitala školama na postignutom uspehu, timskom i takmičarskom duhu i brizi za svoju zajednicu, ističući da su zajedno poslali snažnu poruku javnosti da je važno baviti se sportom.

 

Predstavnica EU delegacije u Srbiji, Sena Marić

Nagradu za treće mesto OŠ „Karađorđe“ iz Raće, dodelio je predsednik opštine Senta Rudolf Cegledi.

 

Finale TreninGo izazova u Senti

Dodela nagrada odigrala se upravo u pobedničkoj školi iz Sente, čija je direktorka Aniko Žiroš Jankelić izjavila: „Posebna nam je čast, što se baš danas održava ova prelepa manifestacija, jer dve srednje škole u ovoj zgradi, Srednja medicinska škola i Ekonomsko-trgovinska škola upravo danas slave dan škole.”

 

Finale TreninGo izazova u Senti

Tokom trajanja manifestacije, đaci su imali priliku da učestvuju u TreninGO radionici i tako probaju novu modernizovanu verziju ove aplikacije, dok su ostali prisutni imali priliku da uživaju u brejkdens nastupu, sportu koji će se po prvi put naći na programu Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine.