Nemanja Majdov: Sledeća godina je najbitnija u mojoj karijeri – u mislima samo Tokio!

Parallax Leaf - OKS

Nemanja Majdov se vraća na mesto najvećeg uspeha u karijeri. Na Svetskom šampionatu održanom 2017. godine u Budimpeštu osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 90 kilograma, a sada je opet u glavnom gradu Mađarske zbog Grand slam-a koji se održava od 23. do 25. oktobra.

Ovo će ujedno  biti prvo veliko međunarodno džudo takmičenje koje se održava nakon obustavljanja svih turnira početkom marta meseca ove godine.

Nemanja Majdov ističe da zbog velike pauze ovo takmičenje gleda kao test za sve ono što će uslediti u periodu priprema za Olimpijske igre.

– Osećam se odlično, iako se nisam borio mesecima. Takmičenje u Budimpešti gledam kao jedan test koji će poslužiti da spoznam gde se nalazim u ovom momentu što se tiče forme. Nisam najspremniji, ali daleko od toga da nisam spreman. Voleo bih da se sastanem sa ozbiljnim kandidatima za Olimpijske igre i da odmerim snage sa njima. Fokus je naravno na tome da se ne povredim, kao i svime pretpostavljam, jer se dugo nismo borili na ovom nivou  – počinje priču Majdov.

 

 

Kako svi sportisti funkcionišu u specifičnim uslovima zbog epidemije koronavirusa, tako se ni Majdov nije spremao za ovo takmičenje po ustaljenim protokolima.

– Jako je teško bilo tempirati formu za ovo takmičenje jer do pre nekoliko dana nismo znali ni da li će se održati. Zbog toga sam poslednje dane pred takmičenje iskoristio kako bih podigao formu. U avgustu sam već odradio bazu na Jahorini, a zatim radio u Istočnom Sarajevu sa svojim sparing partnerima i trenerom Ljubišom Majdovim. Mogao bih reći da sam se spremao kao što to inače i radim, ali je trajanje samog trening kampa bilo mnogo kraće.

– Dok je trajao karantin tokom epidemije Koronavirusa dosta sam radio na eksplozivnoj snazi. Tome sam se najviše posvetio, kao i nekim specifičnim vežbama kojima nemamo vremena da se posvetimo kada smo u svakodnevnom ritnu treninga.

Kada se spomenu Olimpijske igre, Majdov priča sa posebnim nadahnućem, što jasno stavlja do znanja sa kolikom željom gleda ka Tokiju.

– Trenutno je ceo moj ritam podređen Olimpijskim igrama i tome sam maksimalno posvećen. Grand slam u Budimpešti želim da iskoristim da opet osetim atmosferu turnira, tenziju pred borbu i sve što ide uz veliko takmičenje kojeg dugo nije bilo. Ovo gledam kao navikavanja na sledeću godinu koja će biti najbitnija u mojoj karijeri i trenutno je sve podređeno Tokiju!

Upitan na kraju koga smatra za najvećeg rivala i konkurenta za medalju u Budimpešti, Majdov poentira odogovorom.

– Takmičim se u verovatno najtežoj kategoriji do 90 kilograma i kao najvećeg konkurenta vidim – samog sebe. Ako ja budem na nivou na kojem je potrebno, biću svetski broj 1. Bitno mi je da se fokusiram na sebe, da pružim svoj maksimum i onda neće biti problema. Sve je na meni. I na ovom takmičenju ciljam na zlato i na najviše postolje kao i uvek, bez obzira na protivnike. Psihički se pripremam i uz Božiju pomoć, nadam se da će sve biti u redu.

Grand slam u Budimpešti je počeo danas i trajaće naredna dva dana, a Majdov će započeti takmičenje u kategoriji do 90 kilograma mečom protiv Marka Bubanje iz Austrije.