Nenad Lalović reizabran za Člana Izvršnog odbora MOK

Parallax Leaf - OKS

Na današnjoj 139. Sesiji Međunarodnog olimpijskog komiteta, gospodin Nenad Lalović ponovo je izabran za Člana Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Nenad Lalović, član IO MOK i OKS

Gospodin Nenad Lalović, predsednik Svetske rvačke federacije ponovo je dobio najviše priznanje za svoj rad i doprinos razvoju međunarodnog olimpijskog pokreta. Na današnjoj 129. Sesiji Međunarodnog olimpijskog komiteta, gospodin Lalović reizabran je bez ijednog glasa protiv za Člana Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta. Ovo je najviše operativno-upravljačko telo najvažnije međunarodne sportske organizacije. Njegov novi mandat trajaće 4 godine.

 

Gospodin Lalović se u prethodnom periodu etablirao kao čovek koji je spreman i sposoban da se suoči i izbori sa najvećim izazovima koji su se pojavljivali pred međunarodnom olimpijskom porodicom. Na taj način, stekao je ogromno poverenje u svim strukturama Međunarodnog olimpijskog komiteta i tome svedoči upravo i način na koji je danas dobio novi mandat u Izvršnom odboru MOK

 

Odmah nakon obavljenog glasanja, gospodin Nenad Lalović obratio se Sesiji Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Poštovani predsedniče Bah, drage kolege Članovi MOK, za mene je reizbor na mesto Člana Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta najviša čast. Drage kolege, zahvaljujem vam se na kontinuiranoj podršci, bas kao i mojim kolegama iz grupacije letnjih olimpijskih sportova. Počastvovan sam što nastavljam svoje članstvo u Izvršnom odboru MOK i ostajem posvećen svojoj želji da doprinesem viziji i vrednostima koje ovo teo propagira. Još jednom vam se najlepše zahvaljujem.

Ovako visoko priznanje predstavljaju veliki lični uspeh i dostignuće gospodina Lalovića, ali predstavljaju i priznanje našem vrhunskom sportu i Olimpijskom komitetu Srbije. Rukovodstvo Olimpijskog komiteta Srbije čestita gospodinu Nenadu Laloviću ponovni izbor za Čoana Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta.