Nova Toyota Aygo u bojama Mediterana

Parallax Leaf - OKS

Danas je na Sajmu automobila pod nazivom ECO BG CAR SHOW otkrivena nova Toyota Aygo u bojama Mediterana. Sportisti Srbije zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije i predstavnicima kompanije Toyota predstavili su novi model Toyotinog automobila – Aygo X u susret Mediteranskim igrama koje se održavaju u Oranu (Alžir) od 25. juna do 6. jula. Basketašica Lena Radulović, vaterpolista Nemanja Vico i stonoteniser Dimitrije Levajac uveličali su svečanost na Toyotinom štandu na ovogodišnjem ECO BG CAR SHOW sajmu.

 

Sportisti Srbije sa predstavnicima Toyote

 

Ovogodišnji ECO BG CAR SHOW je prva manifestacija ove vrste koja će se održati nakon dvogodišnje pauze u organizaciji sajmova usled globalne pandemije virusa Covid 19. u skladu sa novim vremenom i prilikama (a o tome govori već i odrednica ECO u inoviranom nazivu sajma), u pitanju je sasvim novi izlagački koncept – akcentuju se vozila sa ekološki naprednim pogonskim rešenjima, automobili na električni pogon i hibridi, ali i novi modeli sa konvencionalnim pogonima, ekološki unapređeni i sa najvišim ekološkim standardima. Radi se o novim tehnologijama koje su danas aktuelne u auto-industriji i onima koje će to biti u najskorijoj budućnosti.

 

Dimitrije Levajac i Nemanja Vico

 

Kompanija Toyota Serbia, zvanično vozilo Olimpijskog tima Srbije je lider u auto industriji kada je u pitanju tehnologija i proizvodnja elekrtičnih i hibridnih automobila i u skladu sa tim, prvog dana Sajma predstavili su novi model automobila Aygo X, ali i najnovije hibridno-električne modele Yaris, Yaris Cross, C-HR i RAV4 PHEV.

 

Događaj je otvorio novi predsednik Toyota Adrije, Yosuke Arai koji je ukazao na istoriju razvoja hibridne tehnologije u proizvodnji automobila gde je Toyota apsolutni lider u svetu automobilske industrije.

 

Yosuke Arai, predsednik Toyota Adria

 

Nakon gospdina Araija, prisutnima se obratio generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Đorđe Višacki.

Kompanija Toyota je od 2015. godine ušla u krug odabranih najboljih svetskih kompanija koje sarađuju sa Međunarodnim olimpijskim komitetom i od tog momenta je svojim inovativnim rešenjima donela potpuno novu dimenziju poslovanja u međunarodnoj olimpijskoj porodici. Verujem da je poznato da Olimpijski komitet Srbije mnogo pažnje u svim svojim aktivnostima posvećuje promociji olimpijskih vrednosti, među kojima se nalazi i briga o održivosti i zaštiti životne sredine. Upravo to je bilo jedno od ključnih mesta oko kojeg smo se prepoznali sa kompanijom Toyota, obzirom da je Toyota apsolutni lider u proizvodnji hibridnih i električnih tehnologija u auto industriji. Verujemo da je to direktan doprinos smanjenju zagađenja životne sredine i pozdravljamo što su upravo ove tehnologije fokus ovogodišnjeg Sajma automobila.

Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS

 

Generalni sekretar OKS podsetio je da naše sportiste ovog leta očekuje nastup na još jednom velikom takmičenju, a to su Mediteranske igre: Ovog leta Tim Srbije učestvovaće na Mediteranskim igrama, koje će se održati od 25. juna do 6. jula 2022. u alžirskom gradu Oran. Tim Srbije, na ovom takmičenju brojaće preko 160 sportista u 22 sporta. Verujem da će naši sportisti i na ovom takmičenju biti uspešni.“

 

Sportisti Srbije otkirvaju novi model Toyota automobila

 

Nakon obraćanja, prisutni sportisti Srbije su otkrili i predstavili novi Toyotin model Aygo X. Basketašica Lena Radulović, vaterpolista Nemanja Vico i stonoteniser Dimitrije Levajac su prisutnim gostima i novinarima predstavili novi Toyotin model automobila, a svi zainteresovani su imali mogućnost i da vide najnovije hibridno-električne modele Yaris, Yaris Cross, C-HR i RAV4 PHEV.