Nikolina Pejatović

Srebrni skok uvis Nikoline Pejatović na EYOF-u!

Parallax Leaf - OKS

Srebrni skok uvis Nikoline Pejatović na EYOF-u! Danas je za srpske mlade atletičare na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Banskoj Bistrici bio veliki dan. Peti dan takmičenja počeo je srebrnom medaljom atletičarke Nikoline Pejatović koja je iz trećeg pokušaja rezultatom 1.82 osvojila srebrnu medalju u skoku uvis! „Presrećna sam što sam dva puta oborila lični rekord. Prvi put 180, a onda 182 i tako došla do srebrne medalje“, izjavila je Nikolina.

 

Nikolina Pejatović

 

Naša mlada bacačica kugle Anja Čančarević sa 11.96m zauzela je 12. mesto u finalu.

 

Anja Čančarević

 

U  finalu troskoka, atletičarka Marija Nisić je imala dva prestupa pa se takmičenje za nju završilo.

 

Marija Nisić

 

Od samog starta atletičar Nebojša Ilić u finalnoj trci 400m sa preponama se nije izborio za vodeće pozicije, pa se sa vremenom 56.48 plasirao na konačno 6. mesto.

 

Nebojša Ilić

 

U ženskoj mešovitoj štafeti, u svojoj kvalifikacionoj grupi, vremenom 2:16.64, naše takmičarke zauzimaju 4. mesto i ne uspevaju da se plasiraju u finale. Žensku štafetu trčale su Lena Milinković, Tamara Radojičić, Elena Simić i Maša Rajić.

 

 

 

Plivačice Srbije danas nisu imale puno sreće. Iva Martinović i Andrea Rogić u disciplini 50m slobodno su vremenom 27.55 delile 26. mesto u kvalifikacijama i nisu se plasirale u polufinale. Na 800m slobodnim stilom Katarina Ćorović vremenom 9:28.85 nije se plasirala u polufinale.

 

U muškoj konkurenciji na 200m slobodno, Ognjen Pilipović u finalnoj trci zauzima 6. poziciju vremenom 1:53.89.

 

Ognjen Pilipović

 

Džudistkinja Jovana Stjepanović u kategoriji do 78kg dobila je Hasan Anju iz Britanije i Emu Karpu iz Finske iponom, i tako se kvalifikovala za polufinalnu borbu. Izraelka Mišiner Julij Alma bila je bolja od Jovane u borbi i iponom je izgubila ovaj meč. U borbi za bronzanu medalju gubi od Nemice Niemejer iponom i završava takmičenje na četvrtoj poziciji.

 

Srebrni skok uvis Nikoline Pejatovic na EYOF-u!
Jovana Stjepanović

 

Košarkaši Srbije ukrstili su snage sa košarkašima Turske u doigravanju za plasman od 5-8. mesta. Rezultatom 93:51 Turci su odneli pobedu. Sutra ujutru nastavljaju takmičenje protiv Slovačke za 7. mesto.

 

Nakon dobrog niza pobeda, odbojkašice Srbije u večerašnjem polufinalnom meču izgubile su od Turske rezultatom 3:1. Iako je meč krenuo u korist tima Srbija, u naredna tri seta tim Turske uspeva da odnese pobedu.

 

Sutra je poslednji dan takmičenja u Banskoj Bistrici. Nakon dodele medalja biće održana svečana ceremonija zatvaranja koja će se održati sa početkom u 20.30 časova. Na programu ceremonije pored intoniranja nacionalne himne, obraćanja zvaničnika, olimpijske himne, biće i predaja zastave sledećem gradu domaćinu. Svečanost će biti na gradskom trgu u Banskoj Bistrici.

 

Raspored takmičenja možete pratiti na linku: https://oks.org.rs/kalendar-takmicenja-30-07-2022/.