Staša Gejo

Staša Gejo osvojila bronzu na EP u Moskvi

Parallax Leaf - OKS

Reprezentativka Srbija u sportskom penjanju, Staša Gejo, danas je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Moskvi u bolder disciplini.

Staša Gejo se osvajanjem dva vrha i dve zone plasirala na treće mesto u finalu i osvojila bronzano odličje.

Ako napomenemo da je ovo prvo takmičenje naše reprezentativke nakon teže povrede i duge pauze, onda i ova bronzana medalja ima mnogo veću težinu i pokazuje koliki je borac Staša Gejo.

Nakon osvajanja medalje Staša Gejo je za sajt Olimpijskog komiteta izjavila da je srećna zbog osvojene medalje, ali i da je fokusirana na kvalifikacije u lid disciplini koje je očekuju u utorak od 11:00 časova.

– Mislim da je dugo odsustvo sa internacionalne takmičarske scene odigralo ključnu ulogu, i pozitivno i negativno. Negativno, jer nisam navikla na ovakav napor sa jako malo odmora između krugova. A pozitivno jer sam tako jako želela medalju. Iskreno, nisam očekivala da će ovo biti ovakav šok za telo, ali sam uspela da izvučem skoro nemoguće u poslednjem finalnom boulder problemu. Sada se treba resetovati i boriti dalje. Hvala na podršci! -izjavila je naša reprezentativka.

Zlatnu medalju je osvojila Viktorija Meškova iz Rusije, dok je srebro pripalo Kloe Kolije, tamičarki iz Belgije.

Sutra nas očekuju kvalifikacije u lid disciplini u kojoj se Staša takođe takmiči.