Zatvorena Skupština Međunarodne federacije za školski sport

Parallax Leaf - OKS

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije gospodin Božidar Maljković danas je svečano zatvorio Skupštinu Međunarodne federacije za školski sport održanu u Beogradu na kojoj je bilo reči o aktuelnim temama u okvirima školskog sporta kao i globalno aktuelnoj temi koronavirusa.

Tim povodom, prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije istakao je:

„Smatram da svi ovde zajedno imamo odgovornost i obavezu da podstičemo i podržavamo razvoj školskog sporta koliko god je to u našoj mogućnosti jer je ulaganje u kvalitetan rast i razvoj naše dece jedini put ka boljem, stabilnijem i mirnijem društvu kakvom svi težimo; a saglasni smo da je sport pravi put ka tom cilju. Ulaganjem u sport i olimpijske vrednosti činimo višestruko dobro našem društvu,  a posvećenim radom sa decom doprinosimo i stvaranju nekih novih vrhunskih sportista, nekih novih olimpijaca i heroja nacije“.

Na svečanosti povodom proslave 50 godina postojanja Saveza za školski sport Srbije koja je upriličena nakon Generalne skupštine, predsednik Saveza za školski sport gospodin Željko Tanasković uručio je plaketu predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije za doprinos u razvoju školskog sporta.

„Ova nagrada mi mnogo znači. Svi smo nekad bili mladi i ja vrlo dobro znam kakav je put do vrhunskog sporta. Sve pohvale gospodinu Željku Tanaskoviću za vrhunsku organizaciju uz ograničena sredstva!“ istakao je Maljković.