Održan završni koordinacioni sastanak Tima Srbija za Peking 2022

Parallax Leaf - OKS

Završni koordinacioni sastanak Tima Srbija za Peking 2022 održan je danas u Olimpijskoj kući. Sastanak su vodile sportstka direktorka OKS Sonja Vasić i Šefica Misije za Peking 2022, Nataša Janković. Sastanku su prisustvovali sportisti i službena lica koja će predstavljati našu zemlju u Pekingu. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Skijaškog saveza Srbije.

 

Sportska direktorka Sonja Vasić pozdravila je sve učesnike sastanka i zahvalila se na pomoći i saradnji. Zahvaljujući tome sve neophodne obaveze pred početak takmičenja ispunjene su u rokovima koje su postavili Međunarodni olimpijski komitet i domaćin Olimpijskih igara.

 

 

Sportska direktorka je posebno iskoristila priliku da učesnicima Zimskih olimpijskih igara poželi pre svega dobro zdravlje, ali i mnogo sreće u daljem sportskom putu, kako na Olimpijskim igrama, tako i na svim ostalim predstojećim takmičenjima u sportskim karijerama. 

 

Nataša Janković, šef misije OKS za Igre u Pekingu dala je učesnicima sastanka sve neophodne informacije. Govorilo se o finalnom planu puta, akreditacijama, smeštaju, organizaciji života u Olimpijskom selu, prevozu, organizaciji treninga, kao i svim ostalim informacijama vezanih za takmičenje u Pekingu.

 

Poseban akcenat stavljen je na rigorozne mere zaštite od infekcije izazvane virusom COVID-19 koje će vladati u Olimpijskim selima i sportskim borilištima. U svetlu događaja koji su vezani za pandemiju virusa i dinamičnu situaciju sa brojem novozaraženih na globalnom nivou, i protokoli koji su vezani za ovaj izazov se stalno menjaju. U skladu sa tim, primeren deo vremena na sastanku bio posvećen upravo ovoj temi.

 

Predsednik Zdravstvene komisije OKS prof. dr Dragan Radovanović apostrofirao je da su svi članovi tima dužni da pre samog putovanja aktivno motre na svoje zdravstveno stanje. Prilikom dolaska u Kinu takođe moraju poštovati sve propisane mere od strane MOK-a i Organizacionog komiteta „Peking 2022“.

 

Prethodnica Misije putuje za Peking sutra, kako bi osigurala da srpski sportisti po dolasku u Olimpijsko selo imaju sve uslove za boravak u njemu. Prethodnica će pripremiti neophodnu logistiku za održavanje treninga i učestovanje na takmičenjima.

 

Zimske olimpijske igre Peking 2022 počinju 4. februara i trajaće do 20. februara.