Božidar Maljković, Nenad Lalović i Vanja Udovičić na Sajmu sporta

Drugog dana 8. Međunarodnog sajma sporta, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Božidar Maljković dočekao je na štandu OKS predsednika Svetske rvačke federacije i člana Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta, gospodina Nenada Lalovića i Ministra omladine i sporta, gospodina Vanju Udovičića.

 Sajamsubo-7368

Tokom posete Maljković, Lalović i Udovičić razgovarali su o predstojećem olimpijskom ciklusu, a ovom prilikom predsednik Olimpijskog komiteta Srbije svečano je uručio 12 kovanica u pozlati sa motivima najčešćih srpskih slava gospodinu Laloviću za svojevrsni doprinos promociji olimpijskih vrednosti i promociji olimpizma u Srbiji.

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije istakao je da poseta Nenada Lalovića štandu OKS velika čast uzimajući u obzir njegove olimpijske zasluge. “Nenad Lalović je jedini čovek ne samo u Srbiji već u celoj bivšoj Jugoslaviji dostojan ovog statusa. Čovek koji je vratio rvanje, najstariji olimpijski sport na olimpijski program i sasvim sigurno jedna je od najuticajnijih licnosti u srpskom sportu”, istakao je Maljković.

Sajamsubo-7378

Lalović se zahvalio na priznanju i tom prilikom istakao: „Ovo je dodatni motiv da ovo još više sarađujemo i pomažemo jedni druge. Predolimpijska godina je uvek teška i prepuna i izazova a samim tim je i Olimpijski komitet Srbije u velikim zadacima. Verujem da ćemo i ubuduće dobro sarađivati a u susret Olimpijskim igrama u Tokiju rekao bih da Srbija ima velike šanse za dobar plasman jer je Srbija vele sila kada je sport u pitanju!“
Tokom posete Maljković, Lalović i Udovičić družili su se sa olimpijcima, plivačem Čabom Silađi i kajakašicom Milicom Starović i razgovarali su o njihovom predstojećem učešću na Olimpijskim igrama u Tokiju.