Karijera posle sporta

 

Projekat Karijera posle sporta je napravljen sa ciljem da se sportistima pruže saveti i pomoć kako da pored sportskih ostvare dobre rezultate i u drugim sferama života i kako da ostvare uspešan prelaz sa sportskog na poslovni teren.

Karijera posle sporta je program oformljen od strane Međunarodnog Olimpijskog komiteta i sprovodi se u saradnji sa Adecco grupom vodećom svetskom kompanijom na području rada sa ljudskim resursima. Sportisti tokom svoje karijere ulažu izuzetne napore i pokazuju veliku posvećenost, energiju i uz svoje uspehe uživaju podršku klubova, saveza i javnosti. Po završetku karijere interes javnosti opada, i polako prelaze na “normalan život”, gde su najčešće potrebna dodatna znanja i veštine.

Brojna istraživanja su pokazala da se veliki broj sportista susreće sa velikim problemom i pitanjima šta i kako dalje.

Na sledećim stranama pružamo sportistima informacije i savete kako da savladaju poteškoće sa kojima se susreću, kako da rade na sebi, kako da kombinuju sport i studije i kako da sebe pripreme za život posle sporta.

 

 

Ciljevi programa Karijera posle sporta:
  • Uspešan prelaz sa sportskog terena na tržište rada
  • Planiranje i priprema za život nakon sportske karijere
  • Pružanje podrške sportistima
  • Osećaj sigurnosti

 

Stubovi programa:

 

Rekli su o programu:

 

 

Pre nego što pređete na stubove programa, pogledajte opšte savete koji će vam biti dragoceni u vašem razmišljanju o budućem životu:


PLANIRANJE KARIJERE POSLE BAVLJENJA VRHUNSKIM SPORTOM

PRILAGOĐAVANJE PRELASKU U ŽIVOT VAN SPORTA

IDENTITET I SPORTSKA TRANZICIJA

PRESTANITE SA ODLAGANJEM

OSTATI PRISEBAN I KAD SE POVEĆAJU PRITISCI

TRANZICIJA IZ SPORTA U OBIČAN ŽIVOT