Zavrsna konferencija Evropske nedelje sporta na Sajmu sporta

Drugog dana 8. Međunarodnog sajma sporta održana je i završna konferencija Evropske nedelje sporta na kojoj su prisustvovali predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta Srbije, partneri kao i predstavnici gradova učesnika ove manifestacije.

Završna konferencija imala je za cilj da predstavi rezultate BeActive programa u Srbiji za 2019. godinu i osvrne se na sve događaje organizovane za vreme trajanja Evropske nedelje sporta  koja je u našoj zemlji održana po drugi put ove godine, a peti put u Evropi.

nedeljaspokonf-7992

Manifestacija pokrenuta od strane Evropske komisije a realizovana u koordinaciji Ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije imala je za cilj da građane podstakne na bavljenje fizičkim aktivnostima bez obzira ne fizičku spremnost i godine kao i da ih edukuje o zdravom načinu života.

„Tokom poslednje nedelje septembra, za vreme trajanja Evropske nedelje sporta, organizovano je 26 događaja u 30 gradova širom Srbije a više od 50.000 građana uzelo je učešće u sportskim aktivnostima“, istakla je Nataša Janković Menadžer za promociju olimpijskih vrednosti Olimpijskog komiteta Srbije.

nedeljaspokonf-7955

Darko Udovičić, pomoćnik ministra i rukovodilac Sektora za sport Ministarstva omladine i sporta i Damir Štajner, izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije zahvalili su se svima na sjajnoj saradnji u okviru ovog projekta i istakli da je doprinos učesnika nemerljiv.

Ovom prilikom, partnerima su uručene zahvalnice za doprinos u organizaciji Evropske nedelje sporta i promociji sporta i olimpijskih vrednosti.