Ivana Španović osvojila je bronzanu medalju u Rio de Žaneiru

Parallax Leaf - OKS

“Bronza nije nešto za šta sam se spremala sve ove godine i sva ova takmičenja na kojima sam bila uvek na postolju i najbliža zlatu. Mogla sam mnogo bolje i danas nisam imala sreće i prosto ne mogu da verujem da bmi je baš danas bilo tako. Mislila sam da ću biti dovoljno spremna da tim nekim skokom nadomestim tu sreću ako mi bude zafalilo za dobar plasman, ali jednostavno danas nije moglo”, rekla je Španovićeva posle finala skoka u dalj.

_DDJ1930A
Ivana Španović je rekla da zna da treba da bude ponosna na rezultat.
“Mnogo mi je teško, stvarno. Nisam danas htela ovako, ali šta da radim, to je sport. Svakako treba da budem ponosna. Imam tim koji je najbolji na svetu i koji me čini da budem najbolja. Moja prednost je svakako mentalna snaga, uspela sam do kraja takmičenja da budem na nivou, ali eto… Imala sam 7,08. Danas je (pobednica) Tijana (Bartoleta) imala skok koji sam priželjkivala i htela. Verovatno ću sutra na pobedničkom postolju drugačije da gledam na stvari”, rekla je Ivana Španović.
DSC_3649
Ona je istakla da je bila spremna i da nije imala nikakvih problema.
“Bila sam stvarno spremna, osetila sam da sam spremna kao nikad i nije me uplašilo što sam znala da mora da se skoči daleko. Koliko sam se spremala fizički, duplo više sam se spremala psihički, i nisu me izbacile iz ritma. Nisam uspela da dostignem nivo koji sam htela”, rekla je ona.