Adriana Vilagoš, najuspešniji mladi sportista Srbije u 2021. godini

Najuspešniji mladi sportista Srbije u 2021, Adriana Vilagoš

 

Novi biser kraljice sportova je Adriana Vilagoš. Skrenula je pažnju na sebe još pre tri godine kada je postavila svetski rekord u konkurenciji takmičarki do 14 godina. Koplje od 400 grama tada je bacila 63 metra i 80 centimetara. Ove sezone u juniorskoj konkurenciji je postala prvakinja sveta u Najrobiju i vicešampionka Evrope u Talinu. Evropski olimpijski komiteti dodelili su joj drugo mesto u izboru za najboljeg mladog sportistu kontinenta. Adriana je bila neprikosnovena i na Balkanijadi u Kraljevu. Postala je svetska rekorderka za atletičarke do 18 godina. Koplje od 500 grama hitnula je magičnih 70 metara i 10 centimetara. Na juniorskom Šampionatu sveta u Keniji osvojila je zlatnu medalju, i to sa olimpijskim kopljem teškim 600 grama. Rezultatom od 61 metar 46 centimetara oborila je državni rekord među takmičarkama do 20 godina. Potom je na Mitingu u Zagrebu pomerila granicu na 62 metra i 36 centimetara i postala juniorska evropska rekorderka.

 

 

Adriana je prva među talentima iz Srbije koja je ušla u konkurenciju za najboljeg mladog sportistu Evrope u izboru Evropskih olimpijskih komiteta od 2010. godine – od kada se ova prestižna nagrada i dodeljuje. Ove sezone ona je osvojila drugo mesto glasovima svih nacionalnih komiteta Evrope.

 

Adriana Vilagoš i Žarko Zečević

 

Ne treba zaboraviti da ova talentovana devojka iz Malog Iđoša ima samo 17 godina. Adrianu trenira i putem ostvarenja snova vodi majka Đerđi Vilagoš