Bronzana atletičarka Ivana Španović stigla u Beograd

Parallax Leaf - OKS

Na aerodromu Nikola Tesla održana je konferencija za medije povodom dolaska bronzane atletičarke Ivane Španović iz Rija sa Olimpijskih igara.

Španovićeva je, na Olimpijskim igrama, skokom 7.08 osvojila bronzanu medalju, prvu posle 60 godina za srpsku atletiku.

„Ono čega sam se najviše bojala, to se i dogodilo, a to je da će mi nedostajati trunka sreće, ali to je sport. Nedostajalo mi je to u trećoj seriji, kada sam imala skok od 7,20 metara, a prestupila sam za jedan centimetar. Nije me to omelo za dalje skokove, samo mi je bilo izuzetno krivo na kraju takmičenja kada sam shvatila da je sve gotovo i da nisam uspela da ostvarim taj skok koji sam imala u nogama“, rekla je Španovićeva.

Srpska atletičarka istakla je da joj je velika čast što je Srbiju tri puta predstavljala na Olimpijskim igrama, ali i da žali što nije mogla da ostane u Riju da bodri ostale srpske sportiste.

„Shvatila sam dan posle takmičenja da iznad toga ima nešto veće, a to je što sam zdrava, što imam ljude iza sebe koji žive za mene i uvek su tu za mene. Možda sam iz prve bila previše samokritična. Drago mi je zbog podrške svih nas, velike podrške ljudi iz Srbije. Bilo bi glupo da sam nezahvalna, jer ispred mene ima još toliko prilika za dokazivanje i postavljanje ličnih rekorda. Na kraju Rija shvatili smo da i Tokio nije toliko daleko“.

Docek Ivane Spanovic po dolasku iz Rija

Trener Goran Obradović istakao je da je takmičenje u Riju bilo jedno od najjačih u skoku u dalj.

„Tri takmičarke su skakale više od sedam metara. Pokazali smo da pratimo trend napretka skoka u dalj. Bila je želja da skočimo 7,20, ali nismo imali sreće, skočila je 7,08 i to je ovaj put bilo dovoljno za bronzanu medalju. Bila je spremna za više, a i spremali smo se za više”, rekao je Obradović.