Bronzana medalja za srpski muški tim puškom na Evropskim igrama!

Parallax Leaf - OKS

Srpski muški tim puškom u sastavu Milenko Sebić, Milutin Stefanović, Lazar Kovačević osvojio je bronzanu medalju u ekipnom takmičenju u trostavu. U borbi za bronzu, tim Srbije je savladao tim Norveške rezultatom 16:12. Takođe, naš miks dubl u badmintonu koji čine Mihajlo Tomić i Anđela Vitman plasirao se u top 8 na Evropskim igrama.

 

muški tim puškom

 

U prvoj fazi kvalifikacija malokalibarskom puškom, sastav Srbije Milenko Sebić, Milutin Stefanović, Lazar Kovačević zauzeo je peto mesto sa 1.315 krugova i plasirao se među osam najboljih. U drugoj fazi kvalifikacija, tim Srbije se sa pete popeo na četvrtu poziciju i time ušao u borbu za bronzu u kojoj je odneo pobedu nad timom Norveške i tako doneo Srbiji novu medalju na Evropskim igrama u Poljskoj.

 

Izuzetno težak meč danas, ali smo uspeli pored svih problema koje smo imali da se kvalifikujemo za borbu za treće mesto. Na našu nesreću, jedan od najjačih timova je bio naš protivnik, ali smo zajedničkim snagama uspeli da se izborimo i pokažemo ko je bolji“, izjavio je Milutin Sebić.

 

Posle izuzetno teških kvalifikacija i svega što smo prošli kroz ovo takmičenje, nadam se da smo uspeli da opravdamo i osvetlamo obraz streljačkoj reprezentaciji, odnosno celom Timu Srbija, osvajanjem ove bronzane medalje“, rekao je Milutin Stefanović.

 

Ova bronzana medalja nam predstavlja podsticaj za dalji rad, čeka nas uskoro Svetsko prvenstvo, potrudićemo se da, kao i na svim takmičenjima, zablistamo što boljim uspehom“, naglasio je Lazar Kovačević.

 

Naš ženski tim zauzeo je 5. mesto u kvalifikacijama ekipnog takmičenja malokalibarskom puškom u trostavu. U prvoj fazi kvalifikacija, sastav Srbije (Teodora Vukojević, Andrea Arsović, Ivana Anđušić Maksimović) osvojio je čelnu poziciju sa 1.335 krugova. U drugoj fazi kvalifikacija, tim Srbije je sa prvog pao na peto mesto i time je izgubio plasman za medalju.

 

Miks dubl u badmintonu koji čine Mihajlo Tomić i Anđela Vitman plasirao se u četvrtfinale pobedivši par iz Švajcarske rezultatom 2:0 u setovima. Naše takmičare četvrtfinalni meč očekuje sutra od 11.00 časova.

 

Naš predstavnik u tekbolu Bogdan Marojević u svom prvom meču pobedio je protivnika iz Albanije Fransuu Šabanija sa 2:0 u setovima, ali je u četvrtfinalu zaustavljen izgubivši u meču protiv takmičara iz Mađarske Petra Bubnjaka.

 

Danas su nastupili i naši takmičari u kajak slalomu na divljim vodama. Miloš Jevtić zauzeo je 53. mesto u kvalifikacijama trke K1 u slalomu, Vuk Bazić završio je trku na 56. poziciji, dok je Marko Đorđević zauzeo 63. mesto u konačnom plasmanu. S druge strane, naša trojica kajakaša u finalu timskog takmičenja zauzeli su 12. mesto.

 

Jana Grijak, Marta Grijak, Anđela Miličić i Katarina Knežević u disciplini mač ekipno izgubile su u prvoj borbi od ekipe iz Gruzije.