Bulut: Zlato u Tokiju bi bilo kruna svih uspeha

Parallax Leaf - OKS

Najbolji svetski košarkaš basketa 3 na 3, Dušan Domović Bulut, u opširnom intervjuu za zvaničan sajt Olimpijskih igara u Tokiju govorio je o odrastanju u Novom Sadu, svome putu do samog vrha, kao i o ambicijama reprezentacije Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama.

Basket 3 na 3 će se u Tokiju prvi put pojaviti u zvaničnom programu Olimpijskih igara, a za istorijski nastup Bulut ima jasne ambicije.

– Kada sam saznao da će se Olimpijske igre održati u Tokiju, bio sam iskreno srećan jer volim kulturu Japana. Nadam se da ćemo imati dobre nastupe i da ćemo doneti zlato tamo gde pripada – u Srbiju – rekao je Bulut.

Srbija je osvajač četiri titule šampiona sveta i dve titule evropskog šampiona. Za Buluta bi osvajanje odličja u Tokiju bilo logično „zatvaranje kruga“.

– Mi smo počeli „sa dna“ i stigli do samog vrha. Išli smo stepenik po stepenik, mnogo smo ulagali u sebe i nikada nismo odustajali. Medalja u Tokiju bi mnogo značila za sve nas. Mislim da bi to zatvorilo krug na najbolji način i da bi bila kruna svih uspeha.

Kompletan intervju možete pročitati na zvaničnom sajtu Olimpijskih igara u Tokiju na OVOM linku.