Četvoro stonotenisera Srbije na evropskom kvalifikacionom turniru za OI Pariz 2024

Parallax Leaf - OKS

Od 15. do 19. maja 2024. godine, u Sarajevu se održava evropski kvalifikacioni turnir u stonom tenisu za plasman na Olimpijske igre u Parizu. Na ovom takmičenju učestvovaće četvoro stonotenisera Srbije.

 

kvalifikacioni turnir u stonom tenisu
foto: STSS

 

Na evropskom kvalifikacionom turniru u stonom tenisu u Sarajevu, učestovaće četvoro takmičara Srbije, i to, Izabela Lupulesku, Sabina Šurjan, Dimitrije Levajac i Aleksa Gacev.

 

Ukupan broj takmičara na turniru je 79 (36 žena i 43 muškarca). Kontinentalna kvota Evrope za OI je 6 sportista od koji se 5 kvalifikuje na osnovu rezultata ovog turnira, a 6. na osnovu rang liste.

 

Najboljih 12 igrača biće postavljeno kao nosioci 12 grupa.

 

Prva dva igrača iz svake grupe će se plasirati u 2. fazu, gde će se takmičiti 24 igrača. U drugoj fazi se igra po “nokaut” sistemu (na ispadanje). Finalisti iz druge faze automatski će obezbediti mesta na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. bez odigranog finalnog meča.

 

U trećoj fazi se i dalje igra po “nokaut” sistemu.  Dvojica finalista u ovoj fazi se kvalifikuju na Olimpijske igre. Poslednji kvalifikant se odlučuje u meču između poraženih polufinalista ove faze.

 

Dodatno, ostaje mogućnost kvalifikovanja posle ovog turnira na osnovu ITTF rang liste, nakon što se utvrde svi učesnici na osnovu ekipnog plasmana i kontinentalnih kvota.

 

Nastupe naših sportista možete ispratiti na linku: https://www.ettu.tv/en-int/page/home-ettu