Četvrtog takmičarskog dana na EYOF-u u Slovačkoj naši sportisti osvojili dve zlatne medalje!

Parallax Leaf - OKS

Četvrtog takmičarskog dana na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Slovačkoj, naši sportisti osvojili su dve zlatne medalje! Danas zlatnim odličjem sijaju džudista Miljan Radulj i atletičarka Maša Rajić!

 

Miljan Radulj

 

Džudista Miljan Radulj u kategoriji do 90kg iponom je u prvom krugu takmičenja pobedio Islanđanina Skarfedina Hjaltasona. Iponom dobija potom i Ukrajinca Oleksija Boldirieva, a u četvrtfinalu ostvaruje pobedu na tri kazne protivnika, Izraelca Gabaj Inbara. U polufinalu protiv Rumuna Rares Arsenia u borbi sa 4 minuta u produžetku iponom dobija meč i plasira se u finale. U finalu dobija Slovenca Purnat Nika zlatnim poenom. Sjajnim tehnikama, sa dosta snage i napora stigao je do prvog osvojenog zlata za Tim Srbija!

Presrećan sam što smo došli ovde svi zajedno i što smo imali priliku zajedno da slušamo himnu Srbije. Dao sam sve od sebe, ovo mi je stvarno bilo potrebno“, sa velikim ushićenjem govorio je Miljan.

 

Maša Rajić je vremenom 2:11.95 istrčala 800m i došla do druge zlatne medalje za naš tim! U poslednjih 100m trke uložila je svu snagu i sa druge pozicije izborila se za pobedu i dotrčala je do zlatne medalje! „Veoma mi je drago što sam pobedila u trci na 800m i što se moje prvo veliko takmičenje završilo dobro. Imala sam tremu, ali se nisam plašila jer znam da niko nije toliko bolji od mene. Ovu trku ću pamtiti ceo život“, zadovoljno je Maša izjavila.

 

Maša Rajić

 

Četvrti dan takmičenja u Banskoj Bistrici počeo je nadmetanjem u plivanju. Popović Petar u disciplini 50m slobodnim stilom sa vremenom 24.01 deli 13. mesto sa Čehom Slavikom Ondrejem i kvalifikovao se za polufinale. U polufinalu na 50m slobodno zauzima treće mesto u grupi, a kao osmoplasirani prolazi u finale vremenom 23.89. U finalu je odlično startovao, međutim završio je takmičenje na 4. poziciji sa 11 stotinki zaostatka iza Ukrajinca Kudinova, sa konačnim vremenom 23.44.

 

Petar Popović

 

Justin Cvetkov u istoj disciplini u vremenu 24.24 ne uspeva da dođe do kvalifikacije u polufinalu.

 

Četvrtog takmičarskog dana na EYOF-u u Slovačkoj naši sportisti osvojili dve zlatne medalje!
Justin Cvetkov

 

U trci na 100m prsno, Matija Rađenović bio je na 8. mestu u svojoj kvalifikacionoj grupi.

 

Četvrtog takmičarskog dana na EYOF-u u Slovačkoj naši sportisti osvojili dve zlatne medalje!
Matija Rađenović

 

Ognjen Pilipović u disciplini 100 delfin povukao se sa trke da bi bio odmoran za trku u disciplini na 200m slobodnim stilom gde je vremenom 1:54.09 uspeo da se kvalifikuje u finale četvrtim mestom.

 

U ženskoj kategoriji, plivačica Nevena Grujić na 100m leđno zauzela je 13. mesto u vremenu 1:06.54, dok je u polufinalu stigla do 11. mesta sa vremenom 1:06.10. Sara Bogojević u istoj disciplini sa vremenom 1:10.82 dolazi do 38. pozicije u kvalifikacijama i ne nastavlja dalje takmičenje.

 

Plivačica Andrea Davidović na 200m mešovitim stilom kvalifikovala se za polufinale vremenom 2:23.11. U polufinalu na 200 mešovito stiže na cilj vremenom 2:22.62 i zauzela je konačno 11. mesto. Ena Kriška u istoj kategoriji zauzima 27. mesto i ne dolazi do polufinala.

 

U miks štafeti  4x100m mešovito u vremenu 4:13.01, naša ekipa nije uspela da se kvalifikuje za finale završivši trku na 18. poziciji.

 

Džudista Stefan Zubović u prvom kolu gubi iponom od Vulakov Hrista. Kroz repesaž dobija šansu da se bori za bronzu, ali je Gor Karapetjan iz Jermenije bio bolji.

 

U miks dublu, Uglješa Mihajlović i Maša Aleksić u badmintonu završili su takmičenje u prvom kolu porazom od ekipe Poljske rezultatom 2:0.

 

Uglješa Mihajlović i Maša Aleksić

 

Atletičarka Anja Čančarević je u kvalifikacijama u bacanju kugle sa rezultatom 13.45m prošla u finale devetim mestom. Lena Milinković na atletskom stadionu u Banskoj Bistrici dolazi do svog ličnog rekorda u disciplini 100m preko prepona sa vremenom 14.01. Ona je na ovaj način popravila svoj lični rekord za 21 stotinku. Zauzela je 10. mesto u kvalifikacijama. Elena Simić ostvarila je svoj lični rekord na 200m sa vremenom 25.22, ali osvojeno deveto mesto u kvalifikacijama nije bilo dovoljno za plasman u finale.

 

Lena Milinković

 

U trci na 2000m stipl, naša atletičarka Mejra Mehmedović u vremenu 7:02.55 i postigla je lični rekord. Prva četiri kruga bila je u vodećoj četvorci, ali je u poslednjem krugu usporila i time se plasirala na 5. mesto.

 

Četvrtog takmičarskog dana na EYOF-u u Slovačkoj naši sportisti osvojili dve zlatne medalje!
Mejra Mehmedović

 

Mina Amidžič u bacanju kladiva iz prvog pokušaja danas, sa rezultatom 52.82m zauzela je devetu poziciju.

 

Četvrtog takmičarskog dana na EYOF-u u Slovačkoj naši sportisti osvojili dve zlatne medalje!
Mina Amidžić

 

Biciklističku trku u disciplini drum, Dunja Čobanović zauzela je 58. mesto. Njene kolege u istoj disciplini Gavrilo Markovic i Andrija Naunović zauzimaju 56. i 48. mesto.

 

Sutrašnji raspored takmičenja možete pratiti na linku: https://oks.org.rs/kalendar-takmicenja-29-07-2022/.