DDOR Olimpijska staza završava svoj krug u Novom Sadu

Parallax Leaf - OKS

U subotu 18. septembra sa početkom u 12 časova u Novom Sadu će se održati  peta po redu DDOR Olimpijska staza u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije DDOR osiguranje, uz podršku grada Novog Sada.

 

DDOR Olimpijska staza ima za cilj promociju olimpizma i olimpijskih vrednosti. Kroz edukaciju dece, roditelja i čitave zajednice, DDOR Olimpijska staza će približiti olimpizam i olimpijske simbole svim učesnicima.  “DDOR Olimpijska staza” organizovana je već u Vršcu, Užicu, Pirotu  i Kragujevcu uz učešće više od 1500 takmičara.

 

Učešćem,  takmičari će biti u prilici da nauče više o istoriji Olimpijskih igara, uspesima naših Olimpijaca i da se kroz promociju fizičke aktivnosti uključe u sportske aktivnosti koje će ih možda jednog dana odvesti i na Olimpijske igre. Takođe, učesnici će naučiti ponešto i o dugogodišnjem sponzoru Olimpijskog timja Srbije – DDOR osiguranju.

 

Peta i poslednja Olimpijska staza za 2021. godinu se nalazi u Novom Sadu i biće realizovana 18. septembra 2021. godine sa početkom u 12 časova na Trgu slobode.  Staza se završava ispred sedišta DDOR osiguranja u Bul. Mihajla Pupina 8, odakle je potrebno ponovo doći na početnu tačku tj. na Trg slobode gde će biti upriličeno proglašenje najuspešnijih.

 

Okupljenima će se obratiti i nagrade će uručiti Dušan Domović-Bulut, član Olimpijskog tima Srbije i osvajač bronzane medalje u Tokiju, Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu Novog Sada i Đorđo Markeđani, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja.

 

Prijave za učešće u DDOR Olimpijskoj stazi biće prikupljane na licu mesta pre početka događaja, kao i putem online prijave na sajtu kompanije DDOR osiguranje na linku: https://www.ddor.rs/ddor-olimpijska-staza/, do početka događaja.

 

Obezbeđene su i vredne nagrade u tri različite kategorije: najbolji pojedinac, najbolji par i najbolja ekipa koja može brojati do 5 članova. Osobama mlađim od 18 godina za učešće u DDOR Olimpijskoj stazi će biti potrebna pismena saglasnost roditelja –  staratelja koja će moći da se takođe potpiše na licu mesta zajedno sa prijavom za učešće.