Đoković na završnom Masters turniru u Torinu!

Parallax Leaf - OKS

 

 

Poslednji ovogodišnji Masters turnir održaće se u italijanskom gradu Torinu, od 13. do 20. novembra 2022. godine. Na  ovom Masters kupu učestvovaće osam najboljih kvalifikovanih igrača u singlu i dubl timova u borbi za poslednju titulu ove serije turnira u sezoni.

 

 

Đoković na završnom Masters turniru u Torinu

 

 

Najbolji teniser Srbije, Novak Đoković, koji je osmi na ATP listi sa 3.320 poena, boriće se za šestu titulu šampiona Masters kupa. Đoković u svojoj kolekciji ima pet osvojenih ATP završnih turnira i to: 2008, 2012, 2013, 2014 i 2015. godine.

 

 

Pored Novaka Đokovića, za plasman u osam najboljih izborili su se Rafael Nadal (Španija) , Stefanos Cicipas (Grčka) , Kasper Rud (Norveška), Danil Medvedev (Rusija), Feliks Ože-Alijasim (Kanada), Andrej Rubljov (Rusija), i Tejlor Fric (Sjedinjene Američke Države). Na turniru u Torinu igraće se na tvrdoj podlozi, a osam igrača biće podeljeni u dve grupe po četiri takmičara. Prva dva iz svake grupe će se plasirati u polufinale.

 

 

Žrebom odabrani teniseri su podeljeni u dve grupe, i to:

U Zelenoj grupi naći će se: Rafael Nadal, Kasper Rud, Feliks Ože-Alijasim i Tejlor Fric.

U Crvenoj grupi su: Novak Đoković, Stefanos Cicipas, Danil Medvedev i Andrej Rubljov.

 

U crvenoj grupi pored Đokovića koji je petostruki šampion, po jednom su titulu osvajali Medvedev i Cicipas. Iz zelene grupe najbolje rezultate ima Rafael Nadal, dva finala. Takmičenje će se održati u areni „Pala Alpitour“ u Torinu na tvrdoj podlozi, a nagradni fond ATP finala je 14,750,000 dolara.

 

 

Rezultate mečeva možete pratiti na linku:  https://www.atptour.com/en/scores/current/nitto-atp-finals/605/daily-schedule?day=1