Dogovorena organizacija završnog kampa za basket 3×3

Parallax Leaf - OKS

Olimpijsku kuću danas su posetili predstavnici grada Karatsu, prefekture Saga iz Japana a tom prilikom potpisan je završni memorandum o saradnji i organizaciji pripremnog kampa za sportiste Srbije za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Zečević zajedno sa Generalnim sekretarom Košarkaškog saveza Srbije Zlatkom Bolićem i Koordinatorom za basket 3 na 3 u Košarkaškom savezu Srbije Goranom Vojkićem, ugostili su danas delegaciju iz Japana koju su činili predstavnici Komisije za sport provincije Saga, Ejima Hiroši i Ito Hiroši.  Na taj način i zvanično je potvrđen dogovor postignut u avgustu ove godine da se našim sportistima obezbede uslovi za kvalitetnu pripremu i adekvatnu aklimatizaciju pred nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Grad Karatsu je ponudio idealne uslove za aklimatizacioni kamp nacionalnog tima Srbije u basketu 3 na 3 s obzirom da su atmosferski uslovi ovog grada identični uslovima koji vladaju u Tokiju tokom avgusta meseca a sve u cilju što bolje pripreme i ostvarivanja vrhunskih rezultata našeg tima.

 

Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije razgovarali su sa delegacijom Japana o uslovima i pripremama sportista kao i o nastavku saradnje do organizacije Olimpijskih igara u Tokiju.

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković istakao je:

Srećan sam da će naši sportisti imati najbolje uslove za aklimatizaciju i pripreme za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju. Verujem da će im to umnogome pomoći da dođu do odličja!“