Dragana Cvijić pred kvalifikacioni turnir za OI: Najvažniji turnir u karijeri

Parallax Leaf - OKS

Ženska rukometna reprezentacija Srbije će na kvalifikacionom turniru za OI u Tokiju koji se održava u Đeru (Mađarska) prvi meč odigrati 19. marta. Prvi rival našim rukometašicama biće selekcija Rusije.

 

Kvalifikacioni turnir će se održati od 19. do 21. marta, a srpske rukometašice imaće priliku da se prvi put nakon Olimpijskih igara u Seulu 1988. godine nađu na najvećoj planeternoj smotri vrhunskih sportista koja se ove godine održava u Tokiju.

 

Da bi izborile plasman na OI, naše rukometašice moraju da se nađu među dve najbolje ekipe na turniru. Pored naše reprezentacije na turniru će učestvovati i reprezentacije Kazahstana, Rusije i Mađarske.

 

Dragana Cvijić će se vratiti u redove nacionalnog tima nakon povrede, i nema sumnje da će biti veliko pojačanje. Iako pred našim rukometašicama neće biti lak zadatak, Dragana Cvijić je u izjavi za sajt Rukometnog saveza Srbija istakla da će u Đeru odlučivati nijanse.

– Biće jako zanimljivo, teško je bilo šta prognozirati. Rusija i Mađarska su se okupljale i posle EP u Danskoj jer reprezentativke igraju u domaćim klubovima, mi nismo, nemamo uslova za to, ne možemo da odemo iz klubova. I Rumunke su se okupljale, to je zlata vredno, samo devojke da se vide između sebe, drugačiji je osećaj. Pred nama je veliki izazov, dve teške utakmice. Biće jako teško suprostaviti se Ruskinjama, igraju na visokom nivou. Glavna utakmica za nas je Mađarska. Ako dobijemo taj meč mislim da možemo da izborimo plasman u Tokio. Blizu smo sa kvalitetom, odlučivaće jedna lopta. Imali smo negativan rezultat u Danskoj protiv Mađarica, ali to ništa ne znači, imali smo problema sa koronom, takmičenje je bilo specifično. Pre toga smo ih pobedile u Koreji. Idemo na sve ili ništa.

 

Cvijićeva dodaje da će turnir koji nas očekuje u Đeru biti pravi ispit ove generacije rukometašica i navažniji turnir u karijeri.

– Najvažniji turnir i utakmica karijere je pred nama. Ja to tako gledam. Do sada nismo stigle ovoliko blizu Olimpijskih Igara. Želimo da produžimo priču o ženskom rukometu u Srbiji i da zainteresujemo neku novu decu za naš sport. Teška je situacija, plasman u Tokio bi mnogo toga popravio. Odlučivaće dnevna forma, sve ostalo pada u vodu. U dva dana se sve dešava. Ako budemo dovoljno želele, napravićemo rezultat. Sve je do nas. Možemo puno da dobijemo iz svega – jasna je Dragana Cvijić.

 

Raspored mečeva kvalifikacionog turnira u Đeru:


Petak, 19. mart:

17.00 Mađarska – Kazahstan
20.00 Rusija – Srbija

Subota, 20. mart:
17.30 Mađarska – Srbija
20.30 Rusija – Kazahstan

Nedelja, 21. mart:
17.30 Srbija – Kazahstan
20.30 Mađarska – Rusija