Druženje članova Mediteranskog tima Srbije sa medijima

Parallax Leaf - OKS

Olimpijski komitet Srbije i DDOR osiguranje organizovali su danas u hotelu Metropol Palace u Beogradu „Druženje sa sportistima pred Mediteranske igre Oran 2022“, događaj na kojem su predstavnici medija imali priliku da razgovaraju sa 10 sportista koji će predstavljati našu zemlju na Mediteranskim igrama u Oranu.

 

Frančesko Maši, predsednik IO DDOR osiguranja; Milica Đuričić, potpredsednica OKS i Damir Mikec, nosilac zastave Srbije na MI Oran 2022

 

Sa predstavnicima medija svoja očekivanja pred ovo značajno i važno takmičenje podelili su Damir Mikec (olimpijski vicešampion iz Tokija), Milenko Sebić (bronzana medalja iz Tokija), Teodora Vukojević, Andrea Arsović, Lazar Kovačević (straljaštvo), Nadica Božanić, Stefan Takov (tekvondo), Asmir Kolašinac (atletika), Stefan Momirov i Ivana Curaković (basket 3×3).

 

Milica Đuričić, potpredsednica OKS i predsednica Sportske komisije OKS

 

„Veoma sam srećna što imam prilike da vam svima poželim dobrodošlicu, a posebno mi je zadovoljstvo što mogu da pozdravim moje dojučerašnje kolege sportistkinje i sportiste. Zista je divno videti vas danas. Partnerstvo između Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije DDOR osiguranje traje već treći olimpijski ciklus uz malu pauzu koju smo pravili nekoliko godina. Nekada iz pozicije sportiste, a sada iz druge pozicije, mislim da je ovo pravi primer dobre i kvalitetne saradnje koja se godinama gradi i unapređuje. Našim sportistima želim mnogo uspega na predstojećim Mediteranskim igrama i sigurna sam da će nas obradovati odličnim rezultatima u danima koji su pred nama. Posebno mi je zadovoljstvo što danas ovde pred vama imam tu mogućnost da vam i kao predsednica sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije saopšteim da je naša Sportska komisija donela odluku da nosilac zastave Srbije na Mediteranskim igrama u Oranu 2022. godine bude naš osvajač srebrne olimpijske medalje iz Tokija, strelac Damir Mikec“, rekla je potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije i predsednica Sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije Milica Đuričić.

 

Damir Mikec sa zastavom Srbije

 

Damir Mikec, osvajač srebrne olimpijske medalje iz Tokija i nosilac zastave Srbije na ceremoniji otvaranja Mediteranskih igara u Oranu 2022, pozdravio je sve prisutne i izrazio je zahvalnost što mu je ukazana čast da nosi zastavu naše zemlje na ovom takmičenju.

 

„Počastvovan sam što ću imati prilike da nosim zastavu naše zemlje na ceremoniji otvaranja Mediteranskih igara u Alžiru. Smatram da je to jedno od najvećih priznanja koje svaki sportista može da doživi i ja ću se truditi da dostojno i dostojanstveno pronesem zastavu Srbije na stadionu u Oranu. Što se tiče samog takmičenja, u Oran odlazim sa najvišim očekivanjima obzirom na sportsku formu koju pokazujem iz takmičenja u takmičenje, a siguran sam da su i moje ostale kolege veoma razpoložene i motivisane da ostvsre vrhunske rezultate i dobre plasmane za našu zemlju. Navijajte za nas i veruje u nas“, reko je Damir Mikec.

 

 

Ovo je ujedno bilo i poslednje veliko okupljanje sportista pred odlaska u Alžir, kojem je prisustvovalo 10 sportista iz više sportova. Mediteranske igre se održavaju u post-olimpijskoj godini kada je uz nezaobilaznu veliku pomoć države, podjednako značajna i podrška sponzora i partnera, koako bi. naši sportisti od samog početka kvalifikacija za Pariz 2024 imali sve uslove za dobre i kvalitetne pripreme. U tom smislu, podrška koju DDOR osiguranje pruža Olimpijskomk timu Srbije je posebno važna.

 

Frančesko Maši, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja

 

„Prilično sam uzbuđen što sam zajedno sa vama, posebno sa toliko talentovanih i posvećenih sportista koji su pred odlaskom na Mediteranske igre u Oranu i koristim priliku da čestitam Srbiji na istorijskom uspehu i izuzetnim dostignućima na nedavnim Olimpijskim igrama u Tokiju prošle godine i osvajanju čak devet medalja. DDOR je ponosan što je zvanično osiguranje Olimpijskog tima i Olimpijskog komiteta Srbije i zadovoljstvo mi je što predstavljam i kompaniju i našu grupaciju Unipol, koje u potpunosti podrćavaju sport i vrednosti koje sport može da nauči kao što su strast, pravičnost, zahvalnost, disciplina, timski rad, posvećenost i, na kraju, ali ne i najmanje važno, inkluzija i pošrtovanje. Sve ove vrednosti se lako mogu integrisati u svakodnevni život i ponašanje u poslu: ne postoje prečice do uspeha na terenu ili u životu, a izvrsnost je postepeni rezultat stalnih nastojanja da se bude bolji“, izjavio je predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja, Frančesko Maši poželevši mnogo uspeha i sreće našim sportistima na predsojećim Mediteranskim igrama u Oranu.

 

Pored tima u celini, DDOR osiguranje je u prethodnom olimpijskom ciklusu, tokom godine održavanja letnjih Igara dodatno podržavao i pojedinačne sportiste. Zorana Arunović, Dušan Domović Bulut i Strahinja Stefanović su bili zaštitna lica DDOR osiguranja o kojima je ova kuća dodatno brinula i podržavala.

 

DDOR osiguranje zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije već drugu godinu za redom sprovodi projekat „DDOR olimpijska staza“ koji za glavni cilj ima promociju vrednosti olimpijskog pokreta kroz interaktivnu fizičku aktivnost kojom edukuje sve učesnike o istoriji Olimpijskih igara.

 

U olimpijsko 2021. godini, OKS I DDOR osiguranje organizovali su pet događaja „DDOR olimpijska staza“ u pet gradova Srbije. Ova takmičenja okupila su više od 1.500 učesnika koji su svojim znanjem i sposobnostima osvajali medalje i druge vredne nagrade. Takođe, više od 10 škola je dobilo nove sportske rekvizite koji će pomoći u promociji bavljenja sportom i zdravog načina života još od malih nogu. Na tragu ovih rezultata i pozitivnih efekata na društvo, Olimpijski komitet i DDOR osiguranje odlučili su da i u 2022. godini posete 5 gradova i u njih donesu duh olimpizma.