Dve bronzane medalje za Srbiju na Svetskom kupu u veslanju u Zagrebu!

Parallax Leaf - OKS

Dve bronzane medalje za Srbiju na Svetskom kupu u veslanju u Zagrebu! Prvi Svetski kup u veslanju u ovoj sezoni održan je od 5. do 7. maja 2023. godine u Zagrebu u Hrvatskoj. Srbiju je na ovom velikom veslačkom događaju predstavljalo osmoro sportista. Dva bronzana odličja za našu zemlju na Svetskom kupu u Zagrebu osvojili su Nikolaj Pimenov u skifu i Aleksandar Filipović i Aleksandar Beđik u dubl skulu.

 

Svetski kup u veslanju u Zagrebu
Nikolay Pimenov, Men’s Single Sculls, Serbia, 2023 World Rowing Cup I, Zagreb, Croatia © Detlev Seyb

 

Nikolaj Pimenov sjajno je startovao svoj nastup na ovom takmičenju osvojivši prvo mesto u kvalifikacijama. U četvrtfinalu, Pimenov je zauzeo čelnu poziciju sa vremenom od 06:56.01, da bi u polufinalu bio treći. Konačno, naš veslač je u finalu A zauzeo treće mesto sa vremenom od 06:54.48 i tako osvojio bronzanu medalju za Srbiju na prvom Svetskom kupu u 2023. godini.

 

Svetski kup u veslanju u Zagrebu
Aleksandar Bedik (b), Aleksandar Filipovic (s), Men’s Double Sculls, Serbia, 2023 World Rowing Cup I, Zagreb, Croatia © Detlev Seyb

 

Aleksandar Filipović i Aleksandar Beđik u dubl skulu u svojoj kvalifikacionoj grupi osvojili su drugo mesto, da bi u repesažu zauzeli prvu poziciju sa vremenom od 06:21.97. U finalu A, Beđik i Filipović si osvojili treće mesto i tako doneli drugu bronzu našoj zemlji na ovom takmičenju.

 

Dvojac Martin Mačković/Miloš Vasić i dubl skul Viktor Pivač/Dušan Slavnić zauzeli 5. mesto

 

Svetski kup u veslanju u Zagrebu
Martin Mackovic (b), Milos Vasic (s), Men’s Pair, Serbia, 2023 World Rowing Cup I, Zagreb, Croatia © World Rowing / Benedict Tufnell

 

Naši najbolji veslači i peti sa Olimpijskih igara u Tokiju, Martin Mačković i Miloš Vasić nastup na prvom ovogodišnjem Svetskom kupu započeli su zauzevši drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi. Međutim, u finalu A naš proslavljeni dvojac bez kormilara Mačković/Vasić zauzeo je peto mesto sa vremenom od 06:38.90.

 

Naš drugi par u dubl skulu, Viktor Pivač i Dušan Slavnić, u drugoj kvalifikacionoj grupi osvojili su 4. mesto. Potom su u repesažu bili drugi, da bi u finalu zauzeli peto mesto sa vremenom od 06:32.52.

 

Jovana Arsić na 6. mestu u skifu

 

Jovana Arsic, Women’s Single Sculls, Serbia, 2023 World Rowing Cup I, Zagreb, Croatia © World Rowing / Benedict Tufnell

 

Naša najbolja veslačica i učesnica Ollimpijskih igara u Tokiju 2020, Jovana Arsić na Svetskom kupu u Zagrebu nastupala je u disciplini skif. Jovana je svoj nastup na ovom takmičenju započela trkom u drugoj kvalifikacionoj grupi u kojoj je zauzela prvo mesto sa vremenom o 07:39.68. Na taj način, naša veslačica se plasirala u A finale u kome je zauzela 6. mesto.