Nemanja Majdov i Milica Nikolić na Grand Slam – u u Parizu!

Parallax Leaf - OKS

Nemanja Majdov i Milica Nikolić na Grand Slam – u u Parizu! Grand Slam u Parizu u organizaciji Međunarodne džudo federacije (IJF), koji će se održati 4. i 5. februara 2023. godine, okupiće 522 sportista iz ukupno 84 države sveta. Na ovom džudo takmičenju Srbiju će predstavljati Nemanja Majdov i Milica Nikolić.

 

džudo Grand slam u Parizu
Milica Nikolić

 

Džudo Grand Slam u Parizu održava se tokom vikenda, 4. i 5. februara 2023. godine. Boje Srbije u ženskoj konkurenciji u kategoriji do 48kg braniće Milica Nikolić, bronzana sa Evropskog prvenstva 2018. godine i dvostruka osvajačica srebrne medalje na Mediteranskim igrama u Taragoni 2018 i Oranu 2022. S druge strane, u muškoj konkurenciji, Srbiju će predstavljati Nemanja Majdov, šampion sveta iz 2017. godine i osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu 2019. godine, koji će nastupati u težinskoj kategoriji do 90kg.

 

Borbe u kategoriji do 48kg na programu su prvog dana takmičenja, u subotu, 4. februara. Milica Nikolić je slobodna u prvom kolu, dok će se u drugom kolu sastati sa pobednicom iz borbe Merve Azak iz Turske i predstavnice Dominikanske Republike Estefanie Soriano. Ukoliko ostvari pobede, borba za medalju očekuje je istog dana, 4. februara, u sesiji koja će početi od 17.00 časova.

 

Nemanja Majdov izlazi na tatami drugog dana takmičenja, u nedelju, 5. februara. U prvom kolu Majdov je slobodan, a u drugom kolu će se boriti protiv pobednika iz borbe Loris Tassiera iz Francuske i takmičara Kipra, Aristosa Michaela. Finalna runda u težinskoj kategoriji do 90kg će se održati istog dana, 5. februara, od 17.00 časova.

 

Nastupe naših džudista možete ispratiti na linku koji se nalazi u nastavku teksta.

https://live.ijf.org/