I košarkaši Srbije u polufinalu OI

Parallax Leaf - OKS

Košarkaši Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara pošto su u četvrtfinalu rezultatom 86:83 savladali selekciju Hrvatske.

Naši košarkaši su nakom meča rekli da su srećni zbog plasmana u polufinale Olimpijskih igara, ali i da osećaju olakšanje zbog pobede nad Hrvatskom u napetoj završnici.
srb-cro-008
“Jako teško smo igrali i bili nervozni, pogotovo u prvom poluvremenu. U trećoj četvrtini smo krenuli iz odbrane i stvorili smo prednost koja nas je držala do kraja. U završnici smo bili uglavnom mirne ruke i idemo u polufinale”, rekao je Miroslav Raduljica novinarima posle meča.
Srbija je pobedila Hrvatsku sa 86:83 u penal završnici i izborila polufinale u svom prvom nastupu na Olimpijskim igrama pod tim imenom. Za mesto u finalu boriće se sa Australijom.
“Definitivno nije mala stvar, pogotovo jer Srbija prvi put učestvuje. Mislim da smo pokazali da možemo da igramo protiv njih”, rekao je Raduljica.

Kapiten Miloš Teodosić ocenio je da ovakve pobede nisu “sladje”. “Izgleda da uvek mora neizvesno. Nije ovo sladje. Ja dva dana nisam spavao. Em je četvrtfinale, em protiv Hrvata. Igrali smo nervozno skoro celu utakmicu osim treće četvrtine, koju smo igrali u našem ritmu. Na kraju, odlična naša pobeda”, rekao je Teodosić.

srb-cro-010

Sada sledi Australija u polufinalu.
“Imamo lepu šansu da igramo protiv ekipa protiv kojih smo videli da možemo. Mislim da smo uz Kinu jedina ekipa koja ima samo jednog NBA igrača i to sigurno govori nešto. Oni su apsolutni favoriti, ali borićemo se do kraja, kao do sada”, rekao je Teodosić.

Stefan Marković pohvalio je igru ekipe tokom cele utakmice.
“Bilo je kao što smo pričali. Ulog je veliki, četvrtfinale je najvažnija utakmica na prvenstvu. Nismo se predavali, odigrali smo sjajno 40 minuta. Imali smo loših momenata, ali i sjajnih. U svakom slučaju, bila je borba 40 minuta, do poslednje sekunde”, rekao je Marković.