Još 50 dana do početka Olimpijskih igara u Tokiju

Parallax Leaf - OKS

Olimpijske igre u Tokiju počinju za tačno 50 dana. Od 23. jula do 8. avgusta najbolji sportisti na svetu nadmetaće se u glavnom gradu Japana za prestižna olimpijska odličja.

 

 

Na današnji dan, Olimpijski tim Srbije koji će nastupati u Tokiju broji 70 članova, a poslednja se kvalifikovala karatistkinja Jovana Preković u kategoriji do 61 kg. Nema sumnje da će do početka Igara taj broj biti sve veći, kako se budu održavala i ostala kvalifikaciona takmičenja.

 

Nedavno je održan poslednji sastanak Koordinacione komisije Međunarodnog olimpijskog komiteta zadužene za organizaciju Olimpijskih igara u Tokiju. Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah istakao je da nakon ovog sastanka sledi poslednja, operativna faza organizacije Olimpijskih igara u Tokiju koje počinju 23. jula i trajaće do 8. avgusta.

 

– Olimpijske igre su sve bliže, i od ovog momenta mi smo u potpunosti posvećeni tome da organizujemo sigurne i bezbedne Olimpijske igre za sve učesnike, i ulazimo u finalnu fazu organizacije. Sportisti širom sveta šalju zahvalnost japanskom narodu i našim partnerima u Japanu za posvećenost i temeljne pripreme za najveći sportski događaj, a mi se radujemo Igrama na kojem će svi sportisti sveta dobiti priliku da zasijaju u najboljem svetlu i pokažu svetu kako pravi šampioni prelaze preko svake prepreke – rekao je Tomas Bah nakon sastanka Koordinacione komisije.

 

Spisak svih kvalifikovanih sportista koji će nas predstavljati na Olimpijskim igrama u Tokiju možete videti na OVOM LINKU.