Kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić vicešampioni u K2 1000m

Parallax Leaf - OKS

Srpski kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić rekli su danas da su zadovoljni osvajanjem srebrne medalje, ali da su pomalo tužni, pošto je cilj bila zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.
“Medalja nije laka, mnogo mora da se radi za nju. Srećan sam što smo osvojili medalju, to je bio naš san, ali trenutno sam malo tužan što nismo osvojili zlato jer je to bio cilj. Ali, to će proći, mislim da ću na kraju biti zadovoljan”, rekao je Tomićević novinarima u Rio de Žaneiru.

kajaksrebro-018
Tomićević i Zorić osvojili su danas srebrnu medalju u trci na 1.000 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Oni su trku završili za 3:10,969 minuta.

“Kako smo se bližili liniji cilja molio sam boga da se oduži hiljadarka, jer smo ih imali, stizali smo ih. Da je bilo još dva metra, stigli bismo ih, ali nije bilo. Stigli smo drugi, neverovatno je lep osećaj, ali samo smo želeli malo više”, rekao je Tomićević.

On je rekao da je svako učešće na Igrama divno iskustvo, jer su došli ne samo da pobede već da se takmiče i dodao: “Veslaćemo još”.
Zorić je rekao da je malo nedostajalo za zlatnu medalju.
srebrokajak0=161
“Moramo biti zadovoljni, nedostajalo je i malo sportske sreće. Odličan je osećaj biti na postolju, osvojili smo olimpijsku medalju”, dodao je on.
Tomićević i Zorić će sutra nastupiti u četvercu u kvalifikacijama. Oni nisu želeli unapred da govore o ishodu, već su samo rekli da veruju da mogu da naprave dobru trku.

U finalu discipline K2 500m su nasupili Nebojša Grujić i Marko Novaković i zauzeli 6. mesto u vremeo 32,656, dok je Dalma Ružičič –  Benedek u finalu discipline K1 500 zauzela sedmo mesto sa vremenom 1:55,095.