Kajakaši zajedničkim treningom započeli pripreme za kvalifikacije za OI

Parallax Leaf - OKS

Reprezentativci Srbije u kajaku i kanuu sprint održali su prvi zajednički trening na Adi Ciganliji. Treningom je zajedno sa svojim saradnicima rukovodio selektor Pavle Jovanov, a bilo je prisutno tridesetsedmoro takmičara.

Plan je da se zajednički treninzi održavaju jednom mesečno, a na prvom treningu takmičari su testirani na deonici od 10 kilometara. U narednim prilikama takmičare očekuju raznovrsni testovi.

– Danas smo se okupili u Beogradu prvi put i mislim da smo imali veoma produktivan trening. Ovo je bila odlična prilika da se prvi put okupimo svi, i takmičari i stručni štab, kao i treneri – naglasio je selektor Jovanov.

– U početnom delu priprema radićemo testove u teretani, fiziološke testove, pokazatelje opšte spremnosti kako bismo na sistematki način mogli da pratimo pripreme načih takmičara jer nas sledeće godine očekuje veoma naporna sezona – objasnio je selektor.

FOKUS NA KVALIFIKACIJAMA ZA OLIMPIJSKE IGRE

Srpske kajakaše u 2021. godini očekuju, pre svega, četiri velika međunarodna takmičenja, te planiranje sezone sa četiri perioda u kojima reprezentativci moraju da budu spremni na vrhunskom nivou. što predstavlja veliki izazov.

– Na počeku sezone očekuju nas dodatne kvalifikacije za Tokio. Nadamo se da će Olimpijske igre definitivno biti održane i da ćemo kraj sezone provesti u Tokiju. Pre toga očekuju nas evropsko i svetsko prvenstvo, tako da je pred nama svakako jedna naporna sezona – naglasio je Jovanov.

– Mislim da je celokupna situacija sa koronom takmičare naterala da pronađu novu motivaciju i koliko sam uspeo da vidim na testiranju, pre nego što analiziramo podatke, svi su dobro raspoloženi i u dobroj su formi. Ovu godinu smo završili sa četiri medalje na Svetskom kupu i mislim da je to, sa obzirom na okolnosti i prošlogodišnje rezultate, ogroman uspeh koji daje nadu za uspešnu sezonu koja je pred nama – zaključio je selektor Jovanov.

Naše kajakaše u maju 2021. godine očekuju evropske kvalifikacije u Segedinu, kao i 2. Svetski kup u Barnaulu (Rusija), putem kojih će pokušati da izbore plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Srbija za sada ima dve osvojene kvote za OI u Tokiju, i to u disciplinama K1 200 muškarci i K1 500 žene.

 

Izjave i slika preuzete sa https://www.kajaksrbija.rs/odrzan-prvi-zajednicki-trening/