Košarkašice Srbije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre Pariz 2024

Parallax Leaf - OKS

Košarkašice Srbije učestvovaće na FIBA kvalifikacionom turniru za OI Pariz 2024 u Belemu, u Brazilu, koji će trajati od 8. do 11. februara 2024. godine. Za plasman na treće uzastopne Olimpijske igre, izabranicima Marine Maljković biće potrebno da posle tri odigrana duela zauzmu jednu od prve tri pozicije u grupi.

 

foto: KSS

 

U pohod na Olimpijske igre, ženska košarkaška reprezentacija Srbije krenula je u sastavu: Ivana Raca, Saša ČađoNevena JovanovićIvon AndersonDragana Stanković, Jovana Nogić, Kristina Topuzović, Maša Janković, Tina Krajišnik, Ivana Katanić i Mina Đorđević, Katarina Zec, Aleksandra Katanić,  Nevena Rosić, Anđela Dugalić, na čelu sa selektorkom Marinom Maljković.

 

 

Košarkašice Srbije
foto: KSS

 

Srbija će igrati protiv domaćina Brazila, Nemačke i Australije. Plasman na Olimpijske igre u Parizu obezbediće tri prvoplasirane ekipe.

 

Veoma važan turnir i izuzetno je teška grupa. Svesne smo da moramo odigrati tri bitne utakmice koje nas vode na Olimpijske igre. Prvi korak je Nemačka, mlada i talentovana ekipa pojačana sestrama Sabali, zatim nam sledi Brazil, domaćin, koji isto ima talentovan tim. Na kraju imamo najtežeg rivala – Australiju, ozbiljnu ekipu, koja ipak nije nepobediva. Moramo se prisetiti i naše pobede u Beogradu protiv njih pre dve godine. Mi smo spremne i idemo na sve tri pobede. Imamo potencijal, trenera Marinu i stručni štab kojima verujemo kao i oni nama – rekla je Ivana Raca.

 

Srbija turnir u Belemu otvara duelom protiv Nemačke, u četvrtak, 8. februara u 21.00 čas. Posle dana pauze, za vikend će odigrati i preostala dva meča – u subotu u ponoć protiv Brazila i u nedelju u 21.00 čas protiv Australije.

 

Utakmice košarkašica Srbije možete ispratiti na prvom kanalu Radio televizije Srbije.