Košarkašice Srbije se plasirale u polufinale Olimpijskih igara

Parallax Leaf - OKS

Košarkašice Srbije pobedile su Kinu u utakmici četvrtine finala Olimpijskih igara i plasirale se u polufinale najvećeg svetskog takmičenja. Srbija je danas bila bolja od Kine rezultatom 77-70.

U izuzetno borbenoj i neizvesnoj utakmici naše košarkašice su u poslednjoj četvrtini uspele da slome otpor neugodnih Kineskinja i naprave novi korak ka odbrani olimpijske bronze iz Rija.

Najefikasnija u timu Srbije bila je Jelena Bruks sa 18 poena, a za njom i Sonja Vasić sa 16 poena.

Marina Maljković je posle utakmice bila zadovoljna plasmanom u polufinale Olimpijskih igara. Naglasila je da je ženska košarka u Aziji u velikom povoju, da ekipe sa tog kontinenta nisu više lak protivnik i apostrofirala da su njene igračice danas pokazale kako treba da igra pravi tim.

– Krajnje je prosto, tim Srbije uvek dobija kada je pravi tim Srbije, kakve god bile otežavajuće okolnosti i iskušenja najvećeg sportskog takmičenja. A to su Olimpijske igre. Odvlačenja pažnje, raznoraznih situacija sa strane, suza zbog neuspeha nekih naših sportista, suza radosnica posle uspeha naših. Kad god smo mi taj tim, kad god prevaziđemo sve spoljašnje faktore, ja verujem u njih. Ovo je ogromna pobeda. Ogromna. Ovo je tim koji je sastavljen od 12 najboljih igračica u Kini ikad. Japan takođe. Ovo će se tek za nekoliko godina shvatiti koga smo mi pobedili. Rekla sam vam prošli put koliko je jači turnir u ženskoj košarci u odnosu na Rio. Neuporedivo… Svaka od naših igračica koje su danas izvojevale pobedu je za mene posebna i svaka je MVP – istakla je selektorka Maljković.

Košarkašice Srbije će se u polufinalu sastati sa boljom ekipom iz duela između SAD i Australije.