Nikolina Nišavić

MEDALJE PRIČAJU: Nikolina Nišavić donela je prvu medalju Timu Srbija na EYOF-u 2022

Parallax Leaf - OKS

Prvu pobedu u džudou na EYOF-u donela nam je Nikolina Nišavić vazarijem pobedivši Rumunku Sabinu Rudnic, a nakon nje Nikolina na isti način pobeđuje Ajdan Valijevu iz Azerbejdžana i tako obezbeđuje mesto u polufinalu. U polufinalu dobija Luku Mamiru iz Mađarske i time je ostvarila plasman u finale protiv Antone Gomez is Španije. U finalu je Gomez bila bolja i Nikolina osvaja prvu medalju za Tim Srbija. U nastavku teksta možete pročitati Nikolinine utiske o nedavno završenom Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Slovačkoj.

 

"<yoastmark

 

 Kako su tekle pripreme za EYOF? Koliko dugo su trajale?

 

Za EYOF sam počela da se pripremam od kad sam saznala da idem na to takmičenje. Išli smo na razne kampove, imali smo dosta treninga u toku nedelje, trenirali smo sa drugim klubovima, pripremali smo se i za takmičenja koja su bila i pre EYOF-a, i ta takmičenja su i bila nek vrsta pripreme za EYOF pošto je to meni bilo najvažnije takmičenje ove godine.

 

Koliko je odricanja bilo u pripremnom periodu za takmičenja?

 

Odricanja su u sportu normalna stvar i ista su pred svako takmičenje, poput skidanja kilaže. Nismo imali toliko vremena za druge stvari zbog toliko treninga u toku nedelje.

 

"<yoastmark

 

Kako je iz tvog ugla tekao meč u kome si osvojila medalju? O čemu si razmišljala u momentu kada si shvatila da si osvojila srebro za Tim Srbija?

 

U finalu sam izgubila i to mi nije bio najlepši meč. Najlepši je bio meč u polufinalu ali svakako osvojiti medalju za Tim Srbija je jedna neverovatna stvar i čast mi je što sam baš ja mogla da doprinesem značaju Tima Srbija.

 

Kakva je podrška bila na tvom srebrnom meču?

 

Podrške je bilo i zahvalna sam na tome kako ljudima iz Olimpijskog komiteta, tako i drugim sportistima. Takođe sam zahvalna i svojoj porodici, klubu i prijateljima i sigurna sam da su me i oni pratili kod kuće.

 

"<yoastmark

 

Da li si i ti navijala za druge sportiste kada nisi imala takmičenja i treninge, imaš li neki zanimljiv momenat sa nama da podeliš kada si ti bila podrška?

 

Naravno da smo podržavali druge sportiste kako u selu, tako i u njihovim takmičenjima. Ovim putem želela bih da čestitam i svim sportistima koji su osvojili medalje i onima koji su učestvovali, jer nije mala stvar otići na EYOF.

 

Koji su tvoji utisci nakon EYOF-a?

 

Zadovoljna sam svojim izdanjem na takmičenju, ali mi je veća čast što sam bila deo tog tima i što sam prisustvovala tako velikom takmičenju, kako samoj ceremoniji otvaranja, tako i tokom celog EYOF-a što sam bila deo Tima Srbija.

 

"<yoastmark

 

Kako ti se svidelo sportsko selo, a kako sportski objekti u Banskoj Bistrici?

 

Selo je bilo prelepo i tu su bili drugi sportisti i mogli smo da se menjamo bedževima i ovo je jedna prelepa uspomena koja će mi ostati u sećanju.

 

Kakvi su tvoji dalji planovi za budućnost?

 

Za sada tu je Evropsko prvenstvo koje će se odigrati u septembru u Pragu, i za sada se samo pripremam za to prvenstvo.