Novak Đoković brani titulu na Mastersu u Rimu!

Parallax Leaf - OKS

Novak Đoković brani titulu na Mastersu u Rimu! Masters u Rimu, teniski turnir iz serije ATP 1000, održaće se na terenima Foro Italika u periodu od 10. do 21. maja 2023. godine. Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati petorica naših tenisera, među kojima i najbolji teniser sveta i šestostruki šampion Rima, Novak Đoković.

 

Novak Đoković

 

Masters turnir u Rimu, koji je na programu od 10. do 21. maja, poslužiće kao poslednja prirpema za Rolan Garos, drugi grend slem turnir u teniskoj kalendarskoj godini.

 

Naš najbolji teniser, Novak Đoković, svoj put ka sedmoj tituli na ovom turniru započeće u petak, 12. maja. Novak je kao prvi reket sveta postavljen na čelo žreba, te će biti slobodan u prvom kolu turnira u Rimu, dok će mu u drugom kolu protivnik biti bolji iz duela Luka Van Aš (Francuska) – Tomas Martin Ečeveri (Argentina). Novak je šestrostruki šampion Rima, a prošle godine je u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa, tako da će braniti maksimalnih 1000 ATP poena.

 

Pored najboljeg tenisera sveta, našu zemlju na Mastersu u Rimu predstavljaće Miomir Kecmanović, Dušan Lajović, Laslo Đere i Filip Krajinović.

 

Miomir Kecmanović, kao 37. teniser sveta, slobodan je u prvom kolu, a u drugom kolu čeka pobednika meča Fabio Fonjini (Italija) – Endi Mari (Velika Britanija). Kecmanović će započeti svoj nastup na ovom turniru istog dana kad i Novak Đoković, u petak, 12. maja.

 

Preostala trojica naših predstavnika na ovom teniskom turniru, Dušan Lajović, Laslo Đere i Filip Krajinović, startovaće u sredu, 10. maja. Lajović će u prvom kolu igrati protiv Portugalca Nuna Borgesa, rival Đereu će biti Francuz Konstant Lestijen, dok će Krajinović igrati protiv Mađara Martona Fučoviča.

 

Na linku koji se nalazi u nastavku teksta možete ispratiti rezultate naših tenisera na Mastersu u Rimu:

https://www.internazionalibnlditalia.com/en/scores/