Nove četiri medalje za naš mladi Tim Srbija u Mariboru!

Parallax Leaf - OKS

Petog takmičarskog dana XVII Letnjeg Evropskog olimpijskog festivala mladih u Mariboru, naši sportisti nastavili su sa osvajanjem medalja. Za to su danas bili zaduženi atletičari, basketaši i plivači. Atletičar Aldin Ćatović okitio se najsjajnijim odličjem, basketaši su osvojili srebrnu medalju, dok su atletičarka Mina Stanković i muška štafeta u plivanju osvojili bronzu.

 

Aldin Ćatović

 

Atletičar Aldin Ćatović je finalnu trku na 3000m istrčao u vremenu 8:21.43 i tako osvojio prvo mesto i drugu zlatnu medalju za Srbiju na ovom takmičenju.

 

Trka je bila fenomenalna, za ovo sam se spremao veoma dugo, a sav trud se isplatio. Doneo sam odluku da na ovom takmičenju trčim na 3000m i drago mi je što sam uzeo zlatnu medalju u ovoj disciplini, veoma sam srećan“.

 

 

Naši basketaši u sastavu Igor Jokić, Luka Dimitrijević, Luka Pupovac i Ilija Petrović osvojili su srebrnu medalju na EYOF-u u Mariboru pošto su u finalu izgubili od reprezentacije Nemačke. Na putu do odličja, ostvarili su pet ubedljivih pobeda. U grupnoj fazi takmičenja savladali su ekipe Grčke, Švajcarske i Letonije, potom su u četvrtfinalu pobedili Ukrajinu rezultatom 21:14, dok su u polufinalu bili bolji od Francuske sa 21:16.

 

Pre svega, čestitke momcima na ostvarenom cilju, srebrna medalja na EYOF-u je veliki uspeh. Ostaje žal uvek kada se izgubi finale, ali momci su prešli ozbiljan put. Ova generacija je pokazala da može da igra na najvišem nivou i da možemo da računamo na njih i kasnije za seniorski basket“, izjavio je selektor naše mlade 3×3 reprezentacije Nenad Karanović.

 

Nove četiri medalje za naš mladi Tim Srbija u Mariboru!
Mina Stanković

 

Atletičarka Mina Stanković okitila se bronzanim odličjem pošto je u finalnoj trci na 5000m brzim hodom zauzela treće mesto sa vremenom 22:48.30, čime je oborila i lični rekord.

 

Trka je bila izuzetno jaka, od početka sam držala neki svoj ritam, i kada sam osetila da mogu da ubrzam, ubrzala sam, što je uglavnom presudilo da uzmem medalju. Jako sam srećna, znam da sam mnogo radila na tome i sav trud se isplatio“.

 

Nove četiri medalje za naš mladi Tim Srbija u Mariboru!

 

Muška štafeta u plivanju 4×100 mešovitim stilom u sastavu Justin Cvetkov, Strahinja Stančul, Nemanja Maksić i Luka Jovanović isplivala je finalnu trku u vremenu 3:47.07 i tako donela osmu medalju našem timu u Mariboru.

 

Ovo je za mene treća medalja sa EYOF-a, računajući i prethodni EYOF, što je zaista lep način da završim svoj nastup na ovom takmičenju. Nadam se da će u budućnosti biti još medalja i lepih uspeha“, izjavio je Justin Cvetkov.

 

Atletičar Nebojša Ilić osvojio je 6. mesto u finalu trke 400m prepone sa ličnom rekordom 53.76, dok je Stela Ćuk u finalu troskoka zauzela 9. poziciju sa rezultatom 12.07.

 

Plivač Nemanja Maksić zauzeo je 7. mesto u finalu trke na 100m delfin stilom sa vremenom 55.37.

 

Lena Jovanović osvojila je prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi i 33. mesto u ukupnom plasmanu u trci na 50m slobodnim stilom sa rezultatom 28.05.

 

Katarina Ćorović zauzela je 8. poziciju u grupi i 15. mesto ukupno sa vremenom 9:31.22.

 

Odbojkaši su u borbi za plasman od 5. do 8. mesta izgubili od reprezentacije Slovenije rezultatom 2:3 u setovima.

 

Džudista Nikola Ćirović izgubio je u prvoj borbi težinske kategorije do 90kg od protivnika iz Francuske Gaje Zontaga, dok je Mateja Borojević u kategoriji preko 90kg poražen od strane takmičara iz Estonije, Mareka Adriana Maesaka.

 

Kompletan raspored takmičenja i nastupa naših sportista za subotu, 29. jul, možete pronaći na linku – https://oks.org.rs/kalendar-takmicenja-teamserbia-29-jul-2023-eyof-maribor/