Odbojkašice i košarkašice Srbije boriće se za bronzu na Olimpijskim igrama

Parallax Leaf - OKS

U današnjim mečevima polufinala na Olimpijskim igrama u Tokiju srpske odbojkašice i košarkašice su poražene i očekuje ih borba za bronzano odličje.

 

Obe naše selekcije za protivnika su imale timove iz Sjedinjenih Američkih Država.

 

Prve su na teren protiv Amerike izašle odbojkašice koje su izgubile rezultatom 3:0 po setovima. Kapiten Maja Ognjenović istakla je da joj je žao što naš nacionalni tim neće osvojiti najsjajnije odličje, ali je istakla da je bitno da se ekipa konsoliduje i što spremnija uđe u borbu za bronzanu medalju.

Ne mogu da kažem da nije bilo energije, ali mislim da je taj neki strah od važnosti utakmice presudio da na terenu budemo mnogo ukočene i stegnute. Samim tim nije išao servis jer se stegla ruka. Onda ne postoje pravci napada, koji su postojali, bile smo u grču. To je bilo lako da se vidi. Taj strah je po mom mišljenju opravdan. Kad se igra polufinale, ne može niko da me ubedi da neka ekipa odigra skroz opušteno. Krivo mi je i tužna sam – istakla je Maja Ognjenović nakon meča.

 

 

Košarkašice Srbije su poražene u duelu sa Amerikom rezultatom 79:59. One će se za bronzano odličje boriti sa poraženom ekipom iz duela između Japana i Francuske.

 

Meč za bronzanu medalju na programu će biti sutra od 9 časova po srednjeevropskom vremenu.

 

Sonja Vasić napominje da je postojala velika želja da se parira selekciji kao što je Amerika, ali da to danas jednostavno nije bilo moguće.

Nismo uspeli u zamisli da budemo veći izazov za Ameriku. Oni su velika sila u košarci. Kada su se odvojili bilo je teško vratiti se u meč. Rezultat je takav kakav je, ne treba se time opterećivati, za tim kao što su oni trebali smo da budemo bolji. Sada bi trebali da se konsolidujemo i da damo sve od sebe u meču za bronzanu medalju, koji će za nas biti najvažniji na ovom turniru. Neće biti lako, bilo da protivnik bude Francuska ili Japan, ali ako budemo igrale našu igru, uzećemo medalju sigurno – istakla je Sonja Vasić.