Odbojkašice Srbije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre Pariz 2024

Parallax Leaf - OKS

Kvalifikacioni turnir u odbojci za žene za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. održava se u Narodnoj Republici Kini, Japanu i Poljskoj od 16. do 24. septembra 2023. godine. Na ovom takmičenju, 24 najbolje selekcije sveta će se nadmetati za 6 olimpijskih kvota.

 

odbojkašice
foto: OSS

 

Gradovi Ningbo (Narodna Republika Kina), Tokio (Japan) i Lođ (Poljska) domaćini su kvalifikacionog turnira za OI Pariz 2024 koji će trajati od 16. do 24. septembra. Dvadeset četiri selekcije koje učestvuju na ovom turniru raspoređene su u tri grupe od po osam. Svaki tim u svakoj grupi će se suočiti jedan sa drugim, a prva dva tima u svakoj grupi će osvojiti kvotu za Pariz 2024.

 

Žensku odbojkašku reprezentacije Srbije na ovom turniru čini 14 sjajnih odbojkašica, među kojima i najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković.

 

Tehničari: Maja Ognjenović i Bojana Drča

 

Korektori: Tijana Bošković  i Ana Bjelica

 

Libera: Teodora Pušić  i Aleksandra Jegdić

 

Blokeri: Jovana Stevanović, Mina Popović, Maja Aleksić  i Hena Kurtagić

 

Primači: Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović  i Aleksandra Uzelac

 

Odbojkašice Srbije će igrati u grupi A kvalifikacija za OI 2024. sa Kinom, Dominikanskom Republikom, Holandijom, Kanadom, Češkom, Meksikom i Ukrajinom, od 16. do 24. septembra u Ningbou, u Kini. Naše odbojkašice će otvoriti turnir utakmicom protiv Meksika, koja će se odigrati u subotu, 16. septembra od 04.00 časa po našem vremenu.

 

Tokio, Japan će biti domaćin utakmica grupe B (Japan, Brazil, Turska, Belgija, Bugarska, Portoriko, Argentina, Peru), dok ekipe grupe C (Poljska, Italija, SAD, Nemačka, Tajland, Kolumbija, Južna Koreja, Slovenija) idu u Lođ u Poljskoj. Prve utakmice igraće se 16. septembra, a finalne 24. septembra.