Odbojkašice Srbije se plasirale u finale olimpijskog turnira pobedom nad selekcijom SAD

Parallax Leaf - OKS

Odbojkašice Srbije su se pobedom protiv selekcije SAD rezultatom 3-2, po setovima su slavile sa 20:25, 25:17, 25:21, 16:25, 15:13 i obezbedile mesto u finalu olimpijskog turnira.

odbojka2

One napravile su ogroman podvig pošto su posle Rusije izbacile i Ameriku i sada imaju šansu da osvoje zlatnu olimpijsku medalju. Srpske odbojkašice bile su jako uzbudjene posle pobede nad SAD i plasmanom u finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i teško su dolazile do reči u razgovoru s novinarima.
“Ne znam šta da kažem, ne znam gde se nalazim…Neopisiv je osećaj”, govorila je uzbudjeno Milena Rašić nakon trijumfa od 3:2 protiv prvog favorita turnira.

“Neopisivo je da jedna mala zemlja kao što je Srbija izbaci Rusiju iz borbe za medalje i spreči Ameriku da se bori za zlato. Od samog početka smo govorile da nas ne zanima ko je sa druge strane i hvala bogu da smo se vratile posle svih padova koje smo imale. Čeka nas još jedna utakmica, najbitnija na ovom takmičenju”, rekla je Rašićeva.
odbojka3
Tijana Bošković nije uspela iz prvog pokušaja da razgovara sa medijima, pošto je pokušavala da obuzda suze radosnice. “Stvarno ne znam šta da kažem, ne znam ni da li se ovo stvarno dešava. Nismo ni svesni šta se desilo. Amerika je vodila u petom setu četiri-pet poena prednosti. Mislim da niko osim nas njie verovao da možemo da preokrenemo. Dali smo svoje srce i dušu i uspele da preokrenemo. Imamo osiguranu medalju, ali mi se nećemo time zadovoljiti, nego ćemo ići na zlato”, rekla je Boškovićeva.

Silvija Popović je kazala da će ekipa sada “samo malo” da slavi.  “Baš dobra utakmica. Znali smo šta treba da uradimo. Iako smo izgubili dva seta, znali smo da treba da se dobije ova utakmica. Verovali smo svim srcem. Puni smo emocija, mnogo smo srećni. Sada da se slavi malo, ali ne puno, jer nas čeka finale. Ali, treba da slavimo jer je ovo velika pobeda”, rekla je Popovićeva.
odbojka4
Jovana Stevanović kazala je da je srce bilo ključ svega u ovom meču.
“Ovo je bio šok za sve nas. Spremali smo se odlično, a igrali smo sa malo oscilacija. Bio je prisutan strah, ali smo pokazali da smo tim. Igrali smo srcem. Nismo igrali utakmicu, nego smo je pobedili. Srce je bilo ključ u petom setu, ključ svega. Bog nas je pogledao”, rekla je Stevanovićeva.

Naša selekcija igraće u noći između subote i nedelje (3:15h) protiv pobednika duela Kina Holandija za zlato.