Odložen zimski EYOF Vukati 2021

Parallax Leaf - OKS

Održavanje zimskog Evropskog olimpijskog  festivala mladih u Vukatiju u Finskoj odloženo je sa februara na decembar 2021. godine kako bi se svi sportisti kao i oni uključeni u organizaciju takmičenja zaštitili od pandemije virusa Covid-19.

Evropski olimpijski komitet danas se složio sa organizatorima Vukati 2021. i odredili su nove datume za održavanje ovog takmičenja. Zimski Evropski olimpijski festival mladih biće održan u periodu od 11. do 18 decembra 2021. godine.

Vršilac dužnosti predsednika Evropskog olimpijskog komiteta Nils Nigard istakao je da ovo nije bila laka odluka i dodao: “Nadali smo se da će se steći uslovi za bezbedno održavanje ovog takmičenja i da će Vukati u februraru moći da ugosti mlade sportiste. Ipak, odlaganje ovog sportskog takmičenja jedini je način da budemo sigurni da će se krajem ove godine održati bezbedno za sve uključene u organizaciju i nastup na takmičenju”.

U Vukatiju u februaru 2021. godine trebalo je da učestvuje oko 1800 sportista iz 48 evropskih zemalja koji je trebalo da učestvuju u devet sportskih disciplina u period od 6. do 13. februara sledeće godine. Na sportskom program su: alpsko skijanje, biathlon, hokej na ledu, snoubord, skijaško trčanje, skokovi, brzo klizanje, umetničko klizanje I nordijska kombinacija.