Održan Sportski dan na Adi

Parallax Leaf - OKS

Danas je u okviru Evropske nedelje sporta održan Sportski dan na Adi Ciganliji u periodu od 12 do 18 časova u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva omladine i sporta a pod pokroviteljstvom Evropske komisije.

 

Svi posetioci Ade Ciganlije danas su bili u prilici da se oprobaju u različitim aktivnostima i da učestvuju u mnogobrojnim sportskim i edukativnim radionicama.

 

Sportski dan na Adi je multisportski događaj namenjen svim uzrastima. Tokom čitavog dana vežbačima i ljubiteljima sporta svih generacija bile su dostupne različite radionice: nordijsko hodanje, joga – tehnika disanja, vožnja bicikla, tradicionalne sportske igre, super kamp, skijanje na vodi, golf, avantura park, TreninGO, kao i mnoge druge.

Tokom dana, u okviru radionice „Bicikliraj“ sa učesnicima se družila biciklistkinja Jovana Crnogorac, učesnica Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine. Jovana se pridružila i Olimpijskom času koji je u okviru događaja organizovan za najmlađe učesnike, na kojem su imali prilike da učestvuju u sportskim poligonima i da uče o olimpijskim vrednostima.

 

Sportski dan na Adi predstavlja glavni događaj na nacionalnom nivou koji se održava u okviru Evropske nedelje sporta, događaja pokrenutog od strane Evropske komisije koji se treću godinu za redom održava i u našoj zemlji u saradnji Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva omladine i sporta. Primarni ciljevi ovog događaja usmereni su na promociju sporta, podsticanje građana da se bave fizičkim aktivnostima bez obzira na starosnu dob i fizičku spremnost kao i edukaciju građana o zdravom načinu života.

Više informacija možete pronaći na sajtu www.evropskanedeljasporta.rs.

 

Priprema i realizacija događaja izvedeni su skladu sa preporukama i merama Vlade Republike Srbije i kriznog štaba u vezi sa epidemijom virusa Covid-19.