Održan završni koordinacioni sastanak pred EYOF Banska Bistrica 2022

Parallax Leaf - OKS

Danas je u Olimpijskoj kući održan završni koordinacioni sastanak sa nacionalnim granskim sportskim savezima pred Evropski olimpijski festival mladih EYOF Banska Bistrica 2022 u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije.

 

Koordinacioni sastanak za EYOF Banska Bistrica 2022

 

Na početku sastanka prisutnima su se obratili generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki i pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić. Darko Udovičić je prilikom obraćanja izjavio: „Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu Srbije i  celom timu koji je učinio maksimalni napor da na EYOF odete ne najbolji mogući način. Siguran sam da će sa njihove strane biti maksimalna podrška, baš kao što je to do sada uvek i bila. Uveren sam da ćete na pravi način reprezentovati i vas same i našu zemlju Srbiju.“

 

Generalni sekretar Đorđe Višacki pozdravio je sve učesnike sastanka i zahvalio se predstavnicima nacionalnih granskih sportskih saveza na saradnji i na pomoći da se sve neophodne obaveze ispune pred početak takmičenja i u rokovima koje je postavio Organizacioni komitet. On je naglasio da ovo takmičenje prvenstveno služi da se naši najbolji mladi sportisti uporede sa svojim vršnjacima iz cele Evrope, ali i da se druže i nauče nešto novo o olimpijskim vrednostima i postulatima.

 

„Danas je tačno 15 godina od otvaranja EYOF-a u Beogradu 2007. godine. U timu Olimpijskog komiteta Srbije koji će brinuti o vama i vašim sportistima, nalazi se nekoliko ljudi koji su tada bili deo tog lepog projekta. EYOF u Beogradu tada je bio prilika za te ljude da postanu deo olimpijske porodice, kao što je i ovaj EYOF sada prilika za mlade sportiste da osete olimpijski duh“, rekao je Višacki.

 

Održan završni koordinacioni sastanak pred Evropski olimpijski festival mladih Banska Bistrica 2022
Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki

 

Prezentaciju sa svim neophodnim informacijama koje se tiču finalnog plana puta, akreditacija, smeštaja, organizacije života u Sportskom selu, prevoza, organizacije treninga, kao i svih ostalih pojedinosti vezanih za predstojeći festival u Slovačkoj, ispričala je Nataša Janković, šef Misije Olimpijskog komiteta Srbije za EYOF Banska Bistrica 2022. Nataša Janković je predstavila i tim Olimpijskog komiteta Srbije koji će biti na raspolaganju našim sportistima i trenerima tokom boravka naše delegacije u Slovačkoj, nakon čega se prisutnim predstavnicima nacionalnih granskih sportskih saveza obratio šef medicinskog tima, dr Goran Vasić koji je izneo informacije koje se tiču mera zaštite od infekcije izazvane virusom Covid 19, a koje će biti na snazi tokom boravka i takmičenja na Evropskom olimpijskom festivalu mladih.

 

Održan završni koordinacioni sastanak pred Evropski olimpijski festival mladih Banska Bistrica 2022
Šefica Misije OKS Nataša Janković

 

U svom izlaganju, dr Vasić je predstavio medicinski tim koji će pratiti naše sportiste u Banskoj Bistrici, kao i medicinske usluge koji će biti na raspolaganju članovima našeg Tima tokom trajanja EYOF-a.

 

Koordinacioni sastanak, EYOF Banska Bistrica 2022

 

Na sastanku su bili prisutni pomoćnik direktora Republičkog Zavoda za sport i medicinu sporta dr Tamara Gavrilović, kao i Ivana Perović, evropski olimpijski mladih ambasador EYOF-a, koje su, svaka u svom segmentu, učestvovale u pripremi nastupa naše ekipe na ovom takmičenju.

 

 

Prethodnica Misije putuje za Bansku Bistricu u petak, 22. jula 2022. godine kako bi osigurala da 59 srpskih sportistkinja i sportista po dolasku u Sportsko selo imaju sve uslove za boravak u njemu, kao i neophodnu logistiku za kvalitetno nadmetanje i ostvarivanje dobrih rezultata. Kompletan ostatak Tima putuje u subotu, 23. jula 2022. godine autobusom do Banske Bistrice.