Održana ceremonija podizanja zastave Srbije u Mediteranskom selu

Parallax Leaf - OKS

Danas je u Mediteranskom selu u Oranu održana ceremonija dobrodošlice svim učesnicima XIX Mediteranskih igara Oran 2022. Ceremonija podizanja zastave Srbije održana je u 16.15 časova po alžirskom vremenu.

 

Tim Srbija na ceremoniji podizanja zastave, Mediteranske igre Oran 2022

 

Podizanju zastave naše zemlje, pored sportista koji u momentu održavanja ceremonije nisu imali takmičenja, prisustvovao je generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.

 

Generalni sekretar Đorđe Višacki sa Misijom OKS, Mediteranske igre Oran 2022

 

U protokolarnom delu našim predstavnicima obratio se i gradonačelnik Mediteranskog sela, gospodin Đabir Said Guerni koji je sportistima, trenerima i ostalim učesnicima poželeo dobrodošlicu, uspeh i prijatan boravak u Alžiru. Shodno olimpijskom protokolu, naša šefica Misije Nataša Janković u ime našeg Tima zahvalila se gradonačelniku Mediteranskog sela i tom prilikom mu je uručila prigodan poklon „Ćirilično pismo u ramu“ sa motivom iz crkve Kralja Milutina iz XIII veka koja se nalazi na Hilandaru.

 

Nataša Janković sa poklonom gradonačelniku Mediteranskog sela

 

Šef misije OKS Nataša Janković tom prilikom je izjavila: „Drago mi je da se veliki broj naših sportista okupio na ceremoniji dobrodošlice i da smo svi zajedno slušali himnu naše zemlje. Nadam se ćemo imati prilike da tokom takmičenja na Igrama, još mnogo puta čujemo našu   himnu. Hvala gradonačelniku Mediteranskog sela na dobrodošlici i na toplom prijemu.

 

Tim Srbija na ceremoniji podizanja zastave, Mediteranske igre Oran 2022

 

Uprkos činjenici da veliki broj naših sportista ima nastupe tokom dana, ovo je bila dobra prilika da se jedan deo našeg Tima okupi, obeleži i proslavi prve osvojene medalje na Mediteranskim igrama.

 

Mediteranske igre Oran 2022 održavaju se od 25. juna do 6. jula u Alžiru. Ukupno učestvuje 3390 sportista koji se nadmeću u 24 sporta, a naš Tim broji ukupno 151 članova.