Održana V sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije

Parallax Leaf - OKS

Danas je u Olimpijskoj kući održana V sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije. Ovo je ujedno bio i prvi put nakon 31. januara 2020. godine da se članovi Izvršnog odbora sastaju u Olimpijskoj kući, a ne putem video konferencijske veze, što je bio slučaj od izbijanja pandemije virusa COVID-19 pa sve do danas.

 

Današnja sednica IO OKS održana je uz potpuno poštovanje svih propisanih mera za sprečavanje širenja virusa COVID-19.

 

Na početku V sednice Izvršnog odbora predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković poželeo je svim članovima da ovo bude samo početak što češćih sastanaka u Olimpijskoj kući.

 

Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki obavestio je prisutne članove IO da je od protekle sednice još petoro sportista izborilo priliku za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, te da Olimpijski tim Srbije za nastup na OI u ovom momentu broji 70 sportista u 13 sportova.

 

Maljković je takođe istakao veliki uspeh izložbe Olimpijskog komiteta Srbije pod nazivom “Put pravih vrednosti”, koja se održava u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti. Zbog velikog interesovanja, trajanje izložbe koja govori o istoriji olimpizma u našoj zemlji i uspesima naših olimpijaca, produžena je za dve nedelje, pa će tako svi posetioci imati priliku da je posete do 13.juna.

 

Generalni sekretar Višacki je istakao da Olimpijski komitet Srbije, zajedno sa svojom Radnom grupom za praćenje svih aspekata infekcije COVID-19 na sportiste i članove misije OKS na Olimpijskim igrama u Tokiju, aktivno sarađuje sa nacionalnim granskim sportskim savezima kako bi svi sportisti zdravi i spremni dočekali put u Tokio, kao i sam nastup na Olimpijskim igrama.

 

Na današnjoj sednici Izvršnog odbora OKS usvojen je i predlog finansiranja redovnih godišnjih programa nacionalnih granskih sportskih saveza.