Održana XIX sednica Izvršnog odbora OKS

Parallax Leaf - OKS

Na XIX sednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije, održanoj u olimpijskoj kući, članovi Izvršnog odbora informisani su o izmenama na listi kvalifikovanih sportista i timova za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

 

Muška stonoteniska reprezentacija Srbije u sastavu Dimitije Levajac, Žolt Pete i Marko Jevtović, kao i plivač Velimir Stjepanović, uspeli su da obezbede učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju pa tako u ovom trenutku naš Tim broji ukupno 50 kvalifikovanih sportista iz 11 sportova– 9 individualnih i 2 ekipna.

 

Članovi Izvršnog odbora usvojili su liste kategorisanih sportista u individualnim i timskim sportskim granama u okviru programa Olimpijska kategorizacija – Tokio 2020 i Razvojni program. U odnosu na prethodne liste, novokvalifikovani su muški stonoteniski tim i Asmir Kolašinac (atletika), pa se tako u ovom trenutku finansira 66 sportista i 6 ekipa u okviru programa Olimpijska kategorizacija – Tokio 2020 i 34 sportista u okviru Razvojnog programa.

 

Članovi Izvršnog odbora usaglasili su i termin proslave jubilarnog 110. rođendana Olimpijskog komiteta Srbije koji će se tradicionalno održati u Hotelu Moskva, 21. februara 2020. godine sa početkom od 12h.