Olimpijske igre u Tokiju počinju za 100 dana

Parallax Leaf - OKS

Olimpijske igre u Tokiju počinju za tačno 100 dana. Od 23. jula do 8. avgusta najbolji sportisti na svetu nadmetaće se u glavnom gradu Japana za prestižna olimpijska odličja.

 

Na današnji dan, Olimpijski tim Srbije koji će nastupati u Tokiju broji 65 članova, a poslednja se kvalifikovala veslačica Jovana Arsić u discipilni skif. Nema sumnje da će do početka Igara taj broj biti sve veći, kako se budu održavala i ostala kvalifikaciona takmičenja.

 

 

 

Spisak svih kvalifikovanih sportista koji će nas predstavljati na Olimpijskim igrama u Tokiju možete videti na OVOM LINKU.

 

– Na Olimpijskim igrama u Tokiju slavićemo solidarnost celokupnog čovečanstva. Ceo svet se susreo sa neočekivanom krizom i pandemijom i Organizacioni komitet “Tokio 2020” odlučan je u tome da ovog leta svim ljudima pruži nadu u to da nas uskoro očekuje svetlo na kraju tunela. Mnogi sportisti su uprkos teškoj godini iza nas dali sve od sebe kako bi vredno trenirali i jedva čekamo da ih vidimo u Tokiju, da zajedno slavimo uspehe – rekla je Hašimoto Seiko, predsednica Organizacionog komiteta Igara u Tokiju povodom obeležeavanja 100 dana do početka istih.