Olimpijski šampion Davor Štefanek stigao u Beograd

Parallax Leaf - OKS

Na aerodromu Nikola Tesla održana je konferencija za medije povodom dolaska olimpijskog šampiona Davora Štefaneka iz Rija sa Olimpijskih igara. 

Štefanek je osvojio prvu medalju i to zlatnu za Srbiju u Riju, a po dolasku u Beogradu rekao je da još nije svestan kakav je rezultat ostvario na Olimpijskim igrama i da mu je drago što mu je priređen doček na aerodromu.

Davor Stefanek sa zlatnom medaljmo u Beogradu

„Hvala svima na divnom dočeku. Još nisam svestan šta sam uradio, ali, ipak, učinio sam ono što sam obećao pre odlaska na Igre. Mnogi su kudili srpske sportiste što posle 11 dana nije bilo medalja, ali eto, ja sam otvorio i to zlatom, a onda su nastavile Ivana Španović i Tijana Bogdanović, koja je još dete, a sada sam čuo da su i kajakaši osvojili medalju. Čestitam svima. Srpska ekspedicija u Riju će imati još medalja. Posle kiše dodje sunce. Evo, došlo je sunce, obasjalo nas je“.

Zlatna medalja u Riju ujedno je i prva za srpsko rvanje posle 32 godine, odnosno prvo najsjajnije odličje posle 40 godina.

Docek Davora Stefaneka

„Ništa se ne mora kada se ode na takmičenje. Ja sam samo imao sam volju, želju za medaljom koja mi je mnogo nedostajala. Naučio sam nešto veoma bitno, a to glasi: ‘Ja hoću, ja mogu, ja želim’. Bitno je šta želiš i šta možeš“, istakao je Štefanek i dodao da ostali srpski rvači na Igrama nisu imali sreće. Selektor rvačke reprezentacije Sreten Damjanović rekao je da je cilj na Igrama u Riju bio osvajanje makar jedne medalje.

„Na Olimpijskim igrama je velika konkurencije i zaista je lepo biti u selu, gde se oseti ceo svet u svim sportovima. Mi smo desetak godina stvarali ovu ekipu, za koju znamo da uvek može da nam donese uspeh. Išli smo na makar jednu medalju, a ako uzmemo više to će biti još bolje. Cilj smo ostvarili“, rekao je Damjanović.