Počinje Svetsko prvenstvo u basketu 3×3!

Parallax Leaf - OKS

Danas počinje Svetsko prvenstvo u basketu 3×3 u belgijskom gradu Antverpenu. Ovo Svetsko prvenstvo održava se od danas (21. jun) do 26. juna, a naša seniorska 3×3 reprezentacija pokušaće da potvrdi da se kod nas igra najbolji basket na svetu.

 

Basket 3×3 reprezentacija Srbije sa stručnim štabom (foto: www.kss.rs)

 

„Basketaši“ Srbije su do sada osvojili četiri zlatne medalje na Svetskim prvenstvima (uz jedno srebro), ali poslednja medalja sa ovog prvenstva je stigla u vitrine naše zemlje još 2018. godine. Reprezentacija Srbije je prošlogodišnji osvajač zlatne medalje na FIBA 3×3 Evropskom prvenstvu (Pariz), ali i osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

 

 

Put Antverpena krenula je ekipa u sastavu: Dejan Majstorović, Marko Branković, Strahinja Stojačić i Mihailo Vasić, dok ih prati stručni štab u sastavu: Marko Ždero – selektor, Danilo Lukić – trener, Stojan Subašić – fizioterapeut, uz tim menadžera reprezentacije Gorana Vojkića.

 

Reprezentacija Srbije će svoje prve mečeve u okviru A grupe igrati u utorak, 21. juna, prvo protiv reprezentacije Novog Zelanda (od 11.55 sati), a potom i protiv Portorika (od 14.55 časova). Poslednja dva meča u grupi Srbija će igrati u četvrtak (23. juna) i to prvo protiv Brazila (od 12.20 časova), a potom i od 14.00 sati protiv Francuske.

 

Neophodno je zauzeti jedno od prva dva mesta u grupi kako bi se reprezentacija Srbije plasirala u četvrtfinale prvenstva.

 

Četvrtfinalni mečevi zakazani su za subotu (25. jun) od 16.35 sati, da bi u slučaju plasmana u polufinale (i borbu za medalje) naša reprezentacija nastupala i poslednjeg dana takmičenja – u nedelju 26. juna od 18.10 sati.

 

Sve mečeve FIBA 3×3 Svetskog prvenstva u Antverpenu možete pratiti na zvaničnom YouTube kanalu FIBA 3×3.

 

 

 

Tekst je preuzet sa sajta Košarkaškog saveza Srbije (www.kss.rs)