Potpisan Memorandum o saradnji između Olimpijskog komiteta Srbije i Olimpijskog komiteta Bahreina

Parallax Leaf - OKS

Danas je u Palati Srbija potpisan Memorandum o saradnji između Olimpijskog komiteta Srbije i Olimpijskog komiteta Bahreina. Saradnja u oblasti sporta između Srbije i Bahreina dodatno je potvrđena Memorandumom potpisanim od strane ministra sporta Republike Srbije Zorana Gajića i predsednika najvišeg državnog tela za sport Kraljevine Bahrein, koji je ujedno i predsednik Olimpijskog komiteta Kraljevine Bahrein, Šaik Kalid bin Hamad Al Kalife.

 

 

Na poziv ministra sporta Zorana Gajića, a povodom svečanog otvaranja predstojećeg Svetskog prvenstva u rvanju, koje će se održati u Beogradu, od 16. do 24. septembra 2023. u Beogradskoj „Štark“ Areni, visoka delegacija Kraljevske porodice iz Bahreina gostuje u Srbiji. Prilikom ove posete, potpisan je Memorandum o saradnji između Olimpijskog komiteta Srbije i Olimpijskog komiteta Bahreina kojim se utvrđuje okvir za buduću saradnju ove dve zemlje u oblasti vrhunskog sporta.

 

 

Ovaj dokument potpisali su predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković i predsednik Olimpijskog komiteta Bahreina, Šaik Kalid bin Hamad Al Kalifa.

 

Izuzetno sam zadovoljan što je danas potpisan ovaj memorandum, budući da sam siguran da ćemo zajedničkim delovanjem doprineti razvoju vrhunskog sporta u Srbiji i u Bahreinu. Cilj nam je da sportistima obezbedimo najbolje moguće uslove za nastup na takmičenjima. Predstavnici Olimpijskog komiteta Bahreina traže saradnju pre svega u kolektivnim sportovima, ali su istakli i da su raspoloženi da nam pomognu gde god je to potrebno. Svakako, ja im stojim na raspolaganju za seminare i košarkaške klinike. Oni su spremni da ulažu u obrazovanje, željni su znanja, tako da sam uveren da će dosadašnja saradnja Srbije i Bahreina biti podignuta na još viši nivo“ – istakao je predsednik OKS Božidar Maljković.

 

 

Zaključeni Memorandum o saradnji u budućnosti će predstavljati temelj uspešne saradnje nacionalnih olimpijskih komiteta Srbije i Bahreina.