Potvrda sjajne forme: Andrea Stojadinov vicešampionka Evrope

Parallax Leaf - OKS

Andrea Stojadinov osvojila je srebrno odličje u kategoriji do 48 kilograma na Evropskom prvenstvu koje se održava u Pragu. Naša džudistkinja je u finalnom meču poražena od strane Francuskinje Širin Bukli. 

Andrea Stojadinov, inače još uvek juniorka, osvojila je svoju četvrtu medalju u roku od samo mesec dana i tako dokazala da se nalazi u sjajnoj formi, uprkos dugačkoj pauzi koja je bila izazvana pandemijom virusa Covid-19.

 

POBEDA U PRVOM MEČU NAKON 20 SEKUNDI

 

Andrea je pre finalnog meča savladala tri protivnice, a u prvom meču je to učinila brzopotezno, u samo 20 sekundi. Toliko je našoj džudistikinji bilo potrebno da savlada na ipon Slovenku Marušu Strangar.

U drugom meču savladana je Špankinja Mire Komas na vazari, dok je u polufinalu u jako teškom meču savladana Francuskinja Melani Klemen.

U finalu je nažalost Bukli bila bolja i pobedila nakon 40 sekundi, te se oko vrata Stojadinove našlo srebrno odličje.

Srpska reprezentativka je ovim podvigom zaokružila sjajnih mesec dana koji su iza nje. Prvo je krajem oktobra na Grand slam-u u Budimpešti osvojila bronzanu medalju, da bi na EP za juniore u Poreču osvojila zlato, a zatim na istom mestu u konkurenciji mlađih seniora (U23) osvojila bronzu.

 

PERIŠIĆEVA I BUNČIĆ STALI NA KORAK OD MEDALJE

 

Marica Perišić i Strahinja Bunčić su danas bili blizu osvajanja medalje na Evropskom prvenstvu.

Perišićeva je prvo u kategoriji do 57 kilograma dobila Minu Liber iz Belgije na vazari, a onda na ipon Slovenku Kaju Kajzer. Meč sa Slovenkom trajao je devet minuta i bio je jedan od najuzbudljivijih prvog dana takmičenja u Pragu. Nakon toga je za prolaz u polufinale savladana Francuskinja Sisik.

U polufinalu bolja je od Perišićeve bila Portugalka Monteiro i pobedila na ipon. U borbi za bronzanu medalju od Marice Perišić bila je bolja Tereza Stol iz Nemačke, koja je inače na startu takmičenja eliminisala još jednu našu reprezentativku, Jovanu Rogić.

Strahinja Bunčić je u kategoriji do 66 kilograma pobedio u prvoj rundi Čeha Patrikova, a onda i Ukrajinca Zantariju na ipon. U duelu za polufinale na ipon je bio bolji od takmičara iz Moldavije.

U polufinalnom meču Strahinja je poražen od Azerbejdžanca Safarova, koji je naposletku i osvojio titulu. Ostala mu je šansa da kroz repesaž dođe do bronze, međutim posle četiri minuta i 39 sekundi pobedio je Le Blon iz Francuske.

Sutra se nastavlja takmičenje u Pragu, a našu zemlju na EP koje traje do od 19. do 21. novembra predstavlja ukupno 11 takmičara.